Under torsdagen (20 december) lanserades den nya sportbilsserien GT4 Scandinavia som från och med 2019 ersätter den gamla Swedish GT-klassen på den svenska racingscenen. Idag har nybildade Blomstedt Arenram Racing glädjen att, som första team, bekräfta sitt deltagande i det nya mästerskapet.

Blomstedt Arenram Racing (BAR) grundades under hösten av Stockholmsduon Fredrik Blomstedt och Sebastian Arenram. Båda två kan luta sig mot flera års erfarenhet som förare i diverse olika mästerskap såväl internationellt som i Sverige; Blomstedt blev till exempel trea totalt under sin hittills enda STCC-säsong 2017.

Både Blomstedt och Arenram har under 2018 tävlat utomlands – Blomstedt i europeiska Lamborghini Super Trofeo, där han hamnade i rampljuset efter en våldsam krasch på Spa i Belgien i somras, och Arenram i brittiska Ginetta GT5 Challenge.

Nu gör duon alltså gemensam sak och startar upp ett helt nytt team med fokus på Sveriges nya racingserie – GT4 Scandinavia. Blomstedt och Arenram kommer själva att dela på körningen i en redan inköpt Ginetta G55 GT4, samtidigt som arbetet pågår med att mönstra ytterligare en bil av samma modell, för två andra förare, i mästerskapet.
– Vi ser verkligen fram emot det här nya äventyret som teamägare för första gången i våra karriärer. Vi har jobbat hårt de senaste månaderna för att få ihop detta, och nu har vi äntligen kommit till en punkt där vi kan presentera vårt projekt. Ambitionen är att ha två bilar i serien nästa år och jag bedömer den sannolikheten just nu som ganska stor, säger Fredrik Blomstedt.

Driften av teamets bilar kommer att hanteras av Scuderia Kanrell under ledning av ägaren Tintin Kanrell, med bas utanför Stenhamra. Planen är också att ställa ytterligare två bilar på startlinjen i supportserien Ginetta GT5 Challenge, där samtliga bilar är av modell Ginetta G40 GT5.
– Vi är ruggigt laddade för det här, och det känns skönt att kunna luta sig mot Tintin och hans grabbar vad gäller den dagliga driften av bilarna. Det blir en helt ny roll för både mig och Freddan att köra och driva team samtidigt. Jag har en del erfarenhet av det genom min egen racing, men då handlade det om att sköta om min egen bil – lite mindre omfattande än det här. Det känns spännande och det ska bli otroligt kul, säger Sebastian Arenram.

– Jag tycker att det är jättekul att två så ambitiösa och kunniga killar som Fredrik och Sebastian gör den här satsningen och vill vara en del av vårt nya mästerskap från start, säger Leif Lindström, promotor för GT4 Scandinavia. 
– De har visat prov på framåtanda i sina respektive förarkarriärer och jag är övertygad om att entreprenörerna i dem kommer att hantera den här nya rollen med bravur. Att de är först ut att bekräfta sitt deltagande redan så här innan jul tyder också på precis den saken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *