Gelleråsen Arena och Porsche Center Örebro gör en satsning på GT4 Scandinavia 2019. Med gemensamt team ska man driva en ny Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport i mästerskapet.
– GT4 Scandinavia blir med sitt ProAm-system och sin härliga mix av bilmärken och modeller ett nytt, spännande tillskott i svensk motorsport, säger Gelleråsen Arenas ägare, femfaldige STCC-mästaren Richard Göransson. 

2018 tog Richard Göransson över Gelleråsbanan utanför Karlskoga. Nu blir han teamägare också.
– Det här är en ny del i Gelleråsen Arenas totala verksamhet som bland annat handlar om att göra det möjligt för människor att få prova på racing på olika nivåer. Vi börjar här men vårt långsiktiga mål är att driva ett fullskaligt raceteam inom några år, säger Göransson, som främst kommer att agera förarcoach i det nya teamet.
– Min mångåriga erfarenhet ska jag använda till att utveckla våra förare i bland annat snabbhet och strategi. Men jag kommer inte att köra bilen själv, åtminstone inte i GT4 Scandinavia. Men självklart ska vi använda den i andra sammanhang, bland annat i vår verksamhet på Gelleråsen Arena. 

Satsningen sker alltså med Porsche Center Örebro, som i samarbete med WestCoast Racing också kommer att medverka i Porsche Carrera Cup Scandinavia med unge skåningen Hugo Nerman i en Porsche 911 GT3 Cup (991 II).
– Tillsammans med Porsche Sverige gjorde vi för en tid sedan en affärsplan och strategi för framtiden. Vi gillar racing och för att förstärka upplevelsen för våra kunder och partners tog vi ett beslut om att inom tre år ha ett eget racingteam, berättar Mattias Bodin, vd Porsche Center Örebro.
Men det gick fortare än så. I dag är alltså Porsche Center Örebro involverat i två av Sveriges främsta racingmästerskap.
– I Dick Jönsson Wigroth, Richard Göransson och de andra personerna i teamen har vi fått de bästa samarbetspartners man kan tänka sig. Vår roll i det här är att vi äger bilarna, använder racingarenan till våra partners och kunder och ökar därigenom värdet att äga en Porsche. 
Nya Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, som lanserades i början på januari, kommer att köras av tre förare. Teamets Pro-förare ska delta i samtliga sex deltävlingar. De andra två delar på den andra sitsen.  
Trion är välkänd inom svensk racing men innan alla detaljer i satsningen är klara vill inte Göransson avslöja vilka förarna är. 
– Inom några veckor räknar jag med att kunna offentliggöra namnen. Det enda jag kan avslöja i dag är att de är från Stockholm, Mälardalen och västkusten.

Richard Göransson och Mattias Bodin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *