Eken Motorsport var först med att registrera sig för deltagande i GT4 Scandinavia.
Nu offentliggör det nystartade teamet första delen i sin satsning i mästerskapet:
Internationellt meriterade Victor Bouveng ska dela en Mercedes AMG GT4 med teamägaren själv, Mats Ek Tidstrand.

Han har haft en plats i BMW:s juniorprogram, vunnit VLN på Nürburgring, triumferat i International GT-Open och kört ADAC GT Masters för Schnitzer Motorsport.
Nu vänder Victor Bouveng från Uppsala hem till Sverige. Till GT4 Scandinavia och Eken Motorsport.
– Med undantag för gästinhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2017 har jag inte tävlat i Sverige sedan jag körde Rotax Max i gokart 2010. Det ska bli kul att komma hem och tävla på nya banor, i en ny biltyp och för ett nytt team, säger 22-åringen.

Victor blir teamets Pro-förare, men kommer även att få andra uppgifter i Eken Motorsport.
– Victor får givetvis rollen som förarcoach och inte minst jag hoppas kunna lära mig mycket och fortsätta att utvecklas under hans ledning. Men med sin erfarenhet kommer han även att få ta ett stort ansvar för bland annat planering av både träning och tävling. Han är driftig, kämpar på och har redan kommit med många bra idéer, säger Ek Tidstrand. 

De tre senaste säsongerna har Bouveng med framgång kört GT3 i olika mästerskap. Nu byter han till GT4. 
– En nedgradering i bil kan man tycka, men jag ser fram emot det och är nyfiken på den här satsningen med Mats, som jag träffade första gången när jag körde Nations Cup i Bahrain förra säsongen. Då berättade han om sina planer på att bygga upp ett team med bilar och personal. Sedan träffades vi här hemma och pratade vidare och nu jobbar vi tillsammans med den här satsningen, säger Victor.

Eken Motorsport, som kommer att ha rutinerade Joakim Thörjesson som teamchef, gör en ordentlig satsning på GT4 Scandinavia. Mats Ek Tidstrands ambition är att driva två, kanske tre GT4-bilar. Dessutom har Mats plats för sin Porsche 911 GT3 Cup (991 II) om någon skulle vara intresserad av att köpa den och köra den vidare i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
Där körde Mats själv 2018, men i år kommer han att koncentrera sig helt på GT4.
– Det var svårt och det krävs mycket tid för att bli duktig i en Porsche. Jag vill fortsätta att utvecklas som förare och GT4 känns som min grej. Jag gillar det här med förarbyten och att jobba i team, säger den 47-årige stockholmaren från Dalarna, som är tämligen ny inom racingen.
Efter att ha fuskat lite med långlopp 2016 körde han både Ferrari Challenge Europé och Swedish GT i en Ferrari 488 Challenge 2017. I fjol satsade ”Eken” både på Porsche Carrera Cup Scandinavia och på Swedish GT. Dessvärre fick han säsongen förstörd av en våldsam krasch i GT-racet på Anderstorp Raceway. Han skadade ryggen och var inte tillbaka bakom ratten förrän i slutet på säsongen.

Med Victor Bouveng och Mats Ek Tidstrand bakom ratten i en Mercedes AMG GT4 blir säkert Eken Motorsport att räkna med i mästerskapet. Båda pratar om att vara med och slåss om pallplatser.
– Men egentligen är det svårt att uttala sig om ambitioner i det här skedet. Vi ska tävla i ett helt nytt mästerskap där vi ännu vet ganska lite om hur konkurrenssituationen kommer att se ut. Men jag kan lova att jag kommer att göra allt som står in min makt för att vi ska göra så bra ifrån oss som möjligt, säger Victor som tillsammans med en kompis nyligen startat bilförsäljning i Uppsala och som i dagsläget inte vet så mycket om var hans internationella karriär tar vägen.
– Jag har fått några förslag. Vi får se vad det blir, det beror på vad som händer, säger han.
Kanske kan till och med Eken Motorsport erbjuda honom en internationell styrning under säsongen. Planen är åtminstone den. 
– Vi tittar redan nu på möjligheten att köra världsfinalen i GT4 till hösten, avslöjar Mats Ek Tidstrand.

Mats Ek Tidstrand och Victor Bouveng.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Mercedes AMG GT4
Victor Bouveng
Foto: Tony Welam
Mats Ek Tidstrand
Foto: Micke Fransson/teambild.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *