Ricknaes Motorsport gör en satsning på GT4 Scandinavia. Teamägaren Håkan Ricknäs har beställt en ny Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport, men RMS mönstrar ytterligare en bil, Hans och Marcus Söderströms Porsche 911 GT3 Cup (997) GT4.

Håkan Ricknäs, 57 år, är en välkänd profil i svenska racingkretsar. Efter Camaro Cup 2003 har han bland annat tävlat i Porsche Carrera Cup Scandinavia och Swedish GT. Han har även gjort en hel del starter utomlands.
Håkan har varit framgångsrik. 2015 vann han GT4-klassen i Swedish GT och han har ytterligare ett par medaljer i samma mästerskap.
I nya GT4 Scandinavia siktar han mot toppen igen.
– Självklart vill vi vinna, eller i alla fall hamna på pallen, säger han.

Vem Håkan ska dela sin 718 Cayman GT4 med är ännu oklart. Många trodde på länge på Fredrik Ros, men han gör som bekant comeback i Porsche Carrera Cup Scandinavia den här säsongen.
– Samtal pågår med andra förare, men inget är riktigt klart ännu, säger Håkan som troligtvis är på jakt efter en Pro-förare. 
Själv klassas han som AM.
– Jag tror att det kommer att handla mycket om just AM-förarna i det här mästerskapet. Det brukar skilja mer mellan dem. Nivån på Pro-förarna brukar vara jämnare.

Håkan Ricknäs är lite av en GT4-veteran. 
– Jag började köra GT4 redan 2013. Att vi nu får ett mästerskap bara för GT4-blar i Sverige är kanon. Det är nästan så man får en tår i ögat, säger han med ett leende.
GT4-debuten skedde i den Porsche 997 från 2009 som Hans och Marcus, far och son Söderholm, tävlar i under RMS-flagg sedan ett par säsonger tillbaka.
I fjol var Marcus sexa i GTB-klassen, placeringen före Håkan som då körde den första GT4-versionen av Cayman. 2017 var Marcus fyra och Hans femma i samma mästerskap och klass.
– 997:an är Roar Lindlands gamla cupbil som är ombyggd med ett så kallat SRO-paket, berättar Håkan.
Bilen är nationellt klassad och godkänd för tävlande i GT4 Scandinavia.

Håkan Ricknäs
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Marcus Söderholm
Foto: Micke Fransson/teambild.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *