ALFAB Racing vann GTB-klassen i Swedish GT 2017.
Nu är teamet tillbaka i svensk racing med sin guldtrio. 
GT4 Scandinavia välkomnar därför Erik Behrens, Daniel Roos och deras McLaren 570S till säsongen 2019.

Det är ett synnerligen framgångsrikt team som är klart för start i nya GT4 Scandinavia. Teamägaren och föraren Erik Behrens körde GT4 redan 2014 och är en av klassens främsta förespråkare.
– Då, 2014, lockade Europaserien 16-20 bilar. Säsongen som gick var det 40-50 bilar på startlinjen, så att GT4 är en succé är bara ett faktum. Klassen bjuder på fantastisk racing med en mångfald som jag tror att publiken vill ha. Folk vill ju se McLaren kämpa mot Mercedes, Porsche, Aston Martin etc. Det här kommer att bli bra, säger Behrens entusiastiskt. 

Erik ville se en ren GT4-klassen i svensk racing redan förra säsongen. Så blev det inte och därför valde teamet att avstå Swedish GT. Nu, ett år senare, är ALFAB Racing anmält till nya GT4 Scandinavia.
– Vi är superglada att vi äntligen i Sverige har satt ner foten och kör riktig GT4. Jätteviktigt, superhäftigt, fantastiskt. Vi kommer med stor sannolikhet få uppleva samma stora succé för klassen här som den vi redan sett i Europa.

ALFAB Racing och Erik Behrens har funnits med i GT-racingen under många år. Första stora framgången kom redan 2007 då Erik blev NEZ GT-mästare i en Dodge Viper.
Satsningen på GT4 inleddes i Europaserien 2014. I en Aston Martin Vantage GT4 lyckades Erik och Daniel erövra en imponerande tredjeplats i teammästerskapet.
Efter det har duon, jämte internationella framgångar, bland annat vunnit GTB-klassen i Swedish GT två gånger. 2016 i en Porsche Cayman GT4 och 2017 i en McLaren 570S GT4.

Erik Behrens, 44 år och 30-årige Daniel Roos har meriter och fart som gör dem till heta titelkandidater i den första upplagan av GT4 Scandinavia.
– Vår hashtag är goingforgold, skrattar Erik.
– Att vinna är vårt mål och som förarpar har vi många gånger visat att vi är ett bra ProAM-team. Men vi har stor respekt för våra konkurrenter i GT4 Scandinavia som lockar många fantastiska förare och starka par.
Efter alla framgångar de nått tillsammans var det givet att Erik skulle välja Daniel Roos som Pro-förare i ALFAB Racings satsning 2019.
– Vi har förbaskat kul både på och utanför banan och i mina ögon är Daniel en extremt ödmjuk världsförare som coachat mig till en väldigt hög nivå som AM-förare i Europa. Som kombo är vi starka och det är också vårt vinnande koncept, säger Erik.

ALFAB Racing har tävlat med många olika bilmärken och modeller genom åren: Dodge Viper GTS-R, Porsche 911 GT3 Cup, Audi R8 LMS GT3, Aston Martin Vantage GT4, Porsche Cayman GT4. Till säsongen 2017 inhandlades en McLaren 570S GT4 till teamet i Västerås och det är med den bilen Erik och Daniel nu tar sig an konkurrenterna i GT4 Scandinavia. Bilens senaste framträdande var i Dubai 24-timmars, men där tvingades dessvärre ALFAB Racing bryta med tekniska bekymmer efter åtta timmars körning.
– Nu får vi fabrikssupport från McLaren med bilen. McLaren ser vad som håller på att hända i skandinavisk GT och de vill att ALFAB ska ut på banan. Därför skickar de folk från racingavdelningen för att hjälpa oss med bilen, konstaterar Erik belåtet. 

Erik Behrens och Daniel Roos Foto Tony Welam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *