Det blir trion Marcus Annervi, Gustav Bard och Patrik Skoog som kommer att representera Race Team Gelleråsen – Porsche Center Örebro i GT4 Scandinavia.
Bakom satsningen står femfaldige STCC-mästaren Richard Göransson, ägare av Gelleråsen Arena där en av deltävlingarna i mästerskapet kommer att avgöras i sommar.

Gelleråsen Arena och Porsche Center Örebro offentliggjorde sin GT4-satsning med en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport redan i slutet på januari. Nu är det klart vilka förare som kommer representera teamet.
Pro-föraren i uppställningen blir 22-årige Marcus Annervi från Halmstad. GT4 Scandinavia blir hans fjärde mästerskap på lika många år. 2018 blev han tvåa i Ginetta GT5 Challenge, 2017 körde han STCC i en Honda och 2016 vann den unge hallänningen Renault Clio Cup.
– Nya fräscha GT4 Scandinavia är ett steg i rätt riktning för mig i min utveckling som förare. Jag får en fantastisk möjlighet att representera Porsche, att ha erfarne Göransson som team manager och att tävla för Race Team Gelleråsen – Porsche Center Örebro tillsammans med Gustav och Patrik, säger Annervi. 

Annervi kommer att köra samtliga sex deltävlingar i mästerskapet. AM-sitsen i teamet kommer att delas mellan Gustav Bard och Patrik Skoog, två rutinerade herrar som gjort gemensamma GT-satsningar tidigare i karriären. Bland annat var duon tredje starkast i GTA-klassen i Swedish GT 2016. Då delade Skoog/Bard en Porsche 911 GT3 Cup för PFI Racing.
Patrik Skoog har med framgång även kört Porsche Carrera Cup Scandinavia. I år gör han comeback i mästerskapet vilket innebär att han kommer att dubblera både i Anderstorp och på Rudskogen i Norge.
Övriga fyra deltävlingar i mästerskapet kommer Bard att dela bil med Annervi.
– Jag tycker att vi hittat en mycket bra mix av förare. Unge och lovande Marcus, som de senaste åren visat att han är långt fram och krigar oavsett vilket mästerskap han kör, i kombination med Gustav och Patrik, som är två perfekta bronsförare med mycket erfarenhet. Det här är en setup jag känner mig trygg med, säger Göransson, som hoppas på stora framgångar för teamet redan under debutåret.
– Att vi ska kriga om pallplatser i varje race ser jag som en självklarhet med det gäng vi har, och vår solklara målsättning är att vi ska komma topp tre i mästerskapet, slår han fast.  
Annervi har ingen avvikande uppfattning. Tvärt om. 
– Självklart vill vi gå för segrar, säger han.

Richard Göransson, Patrik Skoog, Marcus Annervi och Gustav Bard.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Skoog, Annervi, Bard
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Göransson, Annervi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *