Nu är det klart: det blir Nicklas Oscarsson och Sebastian Arenram som kommer att tävla för Blomstedt Arenram Racing i GT4 Scandinavia.
Duon, som ska köra en Ginetta G55 GT4, sätter målet högt inför premiären på Ring Knutstorp 3-4 maj.
– Vi går in i det här för att vinna, säger Oscarsson.

Med sina 20 år blir stockholmaren Nicklas Oscarsson en av de yngsta förarna i nystartade GT4 Scandinavia. Ändå har han en hel del erfarenhet på toppnivå.
De två senaste säsongerna har Nicklas kört STCC och innan det var han framgångsrik i Renault Clio Cup där han blev fyra 2015 och tvåa säsongen därpå – bara tre poäng bakom Marcus Annervi.
I år får Oscarsson chans till revansch. Annervi ingår nämligen i ett av de andra teamen i GT4-mästerskapet, Race Team Gelleråsen – Porsche Center Örebro.
– Det här blir lite av en nytändning för mig och känns som ett steg i rätt riktning karriärmässigt, säger Oscarsson, som redan hunnit provköra teamets Ginetta G55 GT4.
– Jag var med på en test i Italien i december månad. Bilen är snabb, konstaterar han.
Oscarsson blir BAR-teamets Pro-förare i GT4 Scandinavia. AM-platsen tar Sebastian Arenram. 36-åringen från Åkersberga har en flerårig koppling till den brittiska sportbilstillverkaren. Säsongen som gick körde han en Ginetta G40 i Ginetta GT5 Challenge i England och året innan slutade han tvåa bakom Otto Gullberg i den svenska serien. Även 2015 och 2016 tävlade Arenram i det svenska Ginetta GT5-mästerskapet, då i en Ginetta G20.
– Att vinna GT4 Scandinavia blir tufft och jag har stor respekt för våra konkurrenter, men vi är också starka och går in för att vinna, säger Oscarsson.

Första halvan i BAR-teamets namn, Fredrik Blomstedt, kommer inte att tävla i GT4 Scandinavia. Många hade annars sett fram emot att få se honom på de svenska banorna igen. 
– Jag får offra mig i år och lära mig att vara teamchef i stället. Det blir första gången i karriären som jag får lägga fokus på att hjälpa andra, säger Fredrik med ett leende.
I rollen som teamchef har han stora förhoppningar inför teamets premiärsäsong.
– Det kommer att bli en spännande säsong till vilken vi kommer väl förberedda. Det känns som om vi har helt rätt paket för att vara med och slåss i toppen. Rätt förare, rätt ingenjör, rätt mekaniker och rätt bil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *