GT4 Scandinavia har fått klart med sin första Audi. Det är Team 77 med Stockholmstrion Ronnie Gustafsson, Fredrik Danner och Per ”Ploppen” Andersson som anmält sig till mästerskapet i en R8 LMS GT4.

Bilen var faktiskt synlig i Swedish GT-finalen på Mantorp Park förra året. Då rattade Ronnie och Per den till en tredje- och femteplats i GTB-klassen. I år kommer den att rulla i samtliga sex deltävlingar i GT4 Scandinavia. 
– Vi är lite sugna på att köra det spanska GT4-mästerskapet, men eftersom vi aldrig genomfört en hel serie tidigare tycker vi att det kändes bra att börja med GT4 Scandinavia och känna lite var vi står nivåmässigt, säger Ronnie.

Ingen av förarna i Team 77 har speciellt mycket tävlingserfarenhet. Åtminstone inte i bil. Per ”Ploppen” Andersson är emellertid välkänd i roadracingsammanhang och det är också från hans karriär på två hjul som teamnamnet är hämtat. Per tävlade alltid med startnummer 77 på sin MC.
Alla tre har däremot en hel del erfarenhet av trackday-körning i bil. Flitigast har Ronnie varit.
– Jag har kört trackdays på de stora banorna i Europa de senaste 14 åren, berättar han.
Ett och annat tävlingstillfälle har det också blivit, främst för Ronnie och Per, men med anmälan till GT4 Scandinavia går teamets satsning in en ny fas. Bland annat måste trion lära sig banorna i GT4-kalendern.
– Jag har exempelvis aldrig kört i Anderstorp eller på Rudskogen. Vi måste köra en hel del tester innan tävlingssäsongen drar igång. Vi har inget annat val, konstaterar Ronnie, som liksom Fredrik och Per klassas som bronsförare av det internationella bilsportförbundet, FIA, vilket innebär att de med automatik kommer att tävla i GT4-mästerskapets AM/AM-klass. 
I den andra klassen, Pro/AM, kör bronsförare och förare med högre FIA-klassning.

Ronnie är den i trion som kommer att köra samtliga deltävlingar. Han kommer att kvala och raca ihop med Pro-förarna. Fredrik och Per, som kommer att dela på andrasitsen i teamet, får mäta sina krafter mot andra AM-förare.

Audi R8 LMS GT4
Ronnie Gustafsson och Fredrik Danner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *