Han vann race i STCC 2014, blev tvåa i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2012 och har tre SM- och två NM-titlar i gokart.
Nu gör han comeback. Efter två års uppehåll är Philip Forsman tillbaka i svensk racing. 2019 kör han GT4 Scandinavia tillsammans med Håkan Ricknäs i en ny Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport.
– Det är dags att damma av såväl licensen som hjälmen. Det ska bli skitkul, säger Philip.

Redan i januari offentliggjorde Ricknaes Motorsport sin satsning på GT4 Scandinavia. Det enda som inte var klart då var vem som skulle dela teamets nya Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport med teamägaren själv, Håkan Ricknäs.
Valet föll, inte helt oväntat, på Philip Forsman, 30 år.
– Håkan ringde och undrade om jag var sugen. Efter att ha bildat familj, köpt hus och suttit vid sidan om racingen några säsonger är det klart att man är sugen på att få tävla igen. I en ny bil dessutom. Min sista fulla säsong var när jag körde STCC 2014. 2015 och 2016 gjorde jag några inhopp i GT, men efter det har det inte blivit en meter.

Forsman, som till vardags jobbar som säljare på Audi i Södertälje, är inte speciellt bekymrad över att han ska vara rattrostig.
– Förhoppningsvis är det inte värre än ett vinteruppehåll. Det sitter i nog i ryggmärgen, säger han och ler.
Ricknäs och Forsman har känt varandra länge.
– Vi gjorde några tävlingar tillsammans i Swedish GT 2016, men framförallt tävlade vi i den europeiska GT4-serien 2013. Ricknäs har även sponsrat mig och 2010 hyrde jag hans Porsche när jag körde Carrera Cup. 

Philip Forsman som Pro- och Håkan Ricknäs som AM-förare. Ricknaes Motorsport ser onekligen ut att komma till start med en stark duo i GT4 Scandinavia.
– Jag tror och hoppas på många härliga fighter i det nya mästerskapet. Det ser ut att bli bra konkurrens, men vårt mål är givetvis att vi ska vinna, säger en minst sagt sugen och motiverad Forsman

Philip Forsman
Foto: Jerker Johansson
Philip Forsman
Foto Tony Welam
Philip Forsman
Foto Tony Welam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *