I fjol vann OTTO Racing Swedish GT i en Ginetta G55.
I år satsar teamet på GT4 Scandinavia. Förarna, Otto Gullberg och Axel Mörner, är de samma men bilen helt ny. Som enda team i det nya mästerskapet kommer OTTO Racing till start i en Alpine A110 GT4!

OTTO Racing gjorde succé under sin debutsäsong i Swedish GT. Tillsammans segrade Gullberg och Mörner i sex av tio race och vann GTB-klassen överlägset.
Nu gör de sig beredda att ta sig an GT4 Scandinavia.
– Vi är ödmjuka för konkurrensen men kommer att ge allt för att vara med i toppen och maximera vår prestation, säger Otto Gullberg och i en diskussion om titelkandidater konstaterar han att det blir ett tufft mästerskap med flera team och förare som är vana att vinna.

Mittmotor
OTTO Racing kommer till start med en unik bil för mästerskapet – nya Alpine A110 GT4. Bilen lanserades 2018 och visade redan under premiäråret sin klass genom att bland annat vinna race i GT4 European.
– Alpine A110 GT4 tillhör bilarna med lägst vikt i mästerskapet, har bra vridmoment och en mittmotor som ger bra väghållning. Vi tror och hoppas att Alpinen är bilen som har den potential som krävs för att vara snabbast när det gäller.

28-årige Otto Gullberg är teamets silver- och Pro-förare. Han kom till Swedish GT efter tre framgångsrika säsonger i Ginetta GT5 Challenge där han avslutade med att bli mästare 2017.
Axel Mörner, 43 år, inledde sin racingkarriär med tre säsonger Ginetta G20 Cup varav den sista, 2012, var framgångsrikast. Då blev han tvåa.
2015 tog Mörner klivet till Renault Clio Cup där han under två säsonger bland annat noterades för tre pallplatser.

Möjligheten att få tävla med Alpine kom med Bil-Nilsson som satsat på OTTO Racing ända redan 2006 då Gullberg debuterade i Renault Junior Cup. Bil-Nilsson är en återförsäljare av Renault i Alingsås, staden där teamet har sin bas och verkstad.
OTTO Racing är i grunden ett kompisgäng som lägger ner stor energi på att genomföra den här satsningen.
– Utan mina teammedlemmar hade detta inte varit möjligt, försäkrar Gullberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *