Lestrup Racing Team och Förenade Bil AB gör en gemensam satsning på GT4 Scandinavia. Teamet, som kommer att tävla under namnet Förenade Bil, ska drivas av Lestrup Racing Team.
Förare i teamets BMW M4 GT4 blir Oliver Söderström och Robert Serwanski. 

Oliver Söderström växlade ifjol över från formelbilar till standardsvagnsracing och tävlade för Lestrup Racing Team i STCC. Nu tar han klivet över till GT och kör ihop med Robert Serwanski som bland annat varit testförare för svenska superbilstillverkaren Koenigsegg.
Fredrik Lestrup förklarar samarbetet och satsningen i GT.
– Vi har samarbetet med Förenade Bil ett tag och har nu gemensamt beslutat oss för en satsning på GT4 Scandinavia. Mästerskapet växer sig allt starkare och ser ut att bli väldigt konkurrenskraftigt i år. Tillsammans med Joakim Söderström har vi därför bestämt oss för att göra en satsning på toppen och satsa på två unga förare. Oliver och Robert tror jag blir ett starkt förarpar och vi vet att BMW:n är en bra bil så självklart siktar vi högt, säger Lestrup. 

För Oliver Söderström väntar alltså en ny utmaning, denna gång från standardvagnar till GT-bil. Han gjorde några inhopp i GT på Spa och Hungaroring ifjol och siktar nu på full säsong i GT4 Scandinavia.
– Det här känns jättekul och jag är också stolt över att köra BMW. GT4 Scandinavia blir ett stort mästerskap i år och i och med att man har SRO i ryggen kommer det bli jämnt. Jag körde några race i GT4 ifjol vilket gav mersmak och GT är ett intressant alternativ för framtiden. Det kommer bli ett väldigt konkurrenskraftigt mästerskap i år men vi är med för att vinna så målet är självklart att jag och Robert ska stå högst upp på pallen, säger Söderström.

BMW M4 GT4
Oliver Söderström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *