GT4 Scandinavia förstärker sin organisation. Från och med deltävlingen på Scandinavian Raceway i Anderstorp 1-2 juni kliver Börje Blomén in som race director för klassen. 

– Börje har en enorm erfarenhet och blir perfekt i den här rollen, säger promotorn Leif Lindström.

Börje Blomén, 62 år, har jobbat med motorsport på mästerskapsnivå de senaste 37 åren. I början på karriären var han förbundstekniker, därefter domare men sedan 20 år tillbaka har han framförallt engagerats som tävlingsledare och race director. 

Blomén, som har rötterna i Sandviken men som bor i Halmstad, har lett samtliga klasser i svensk elitracing. 

Nu tar han sig an rollen som race director för GT4 Scandinavia.

– En ny utmaning som det ska bli spännande att ta tag i. GT4 Scandinavia är ett nytt mästerskap som är på väg upp och som redan under premiären på Ring Knutstorp helgen som gick lockade 26 förare i 13 bilar. GT4 Scandinavia har potential att bli hur stort som helst, säger Blomén, som i sin roll som race director kommer att jobba nära mästerskapets promotor, Leif Lindström.

– GT4 Scandinavia har fått bra respons och många fler än de som startade i premiären har fått upp ögonen för klassen. För att kunna möta det intresset och leverera en produkt som alla inblandade förväntar sig anser vi det nödvändigt att redan nu förstärka organisationen med en race director. Därför är vi tacksamma över att Börje Blomén har möjlighet att ställa upp och att hans andra engagemang inom sporten bara kolliderar vid ett tillfälle med hans roll i vårt mästerskap. I resterande fem deltävlingar den här säsongen kommer Börje att vara race director i alla utom den i Fällfors, säger Lindström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *