Raceweek! Kommande helg körs årets andra deltävling i GT4 Scandinavia. Mästerskapet gör nedslag på Scandinavian Raceway i Anderstorp, en bana med en helt annan karaktär än Ring Knutstorp där den första deltävlingen avgjordes 3-4 maj.

På tal om premiären så var det många förare som tog med sig topp 3-placeringar i kval och race hem från Skåne. Men bara tre, Robert Serwanski, Oliver Söderström och Markus Söderholm ”pallade” genom hela tävlingen. Vassast i trion var BMW-föraren Serwanski som först vann AM-kvalet och sedan körde till sig två racesegrar ihop med Oliver Söderström. 
Oliver var stark tvåa i PRO-kvalet, slagen endast av Niklas Lilja. 

Marcus Söderholm, som tillsammans med sin far Hans kör Porsche i AM-klassen, noterades också för två racesegrar och en finfin tredjeplats i kvalet där han tampades med PRO-förarna. 

Ovan nämnda herrar, Söderström/Serwanski och Söderholm/Söderholm, toppar också tabellerna för PRO AM- respektive AM-klassen med maximala 50 poäng inför tävlingen i Anderstorp där tidsschemat ser ut så här:

Fredag 31 maj
Kl 16.45: Text (60 min)

Lördag 1 juni
Kl 13.10: Kval (30 min)
Kl 17.00: race 1 (60 min)

Söndag 2 juni
Kl 15.55: Race 2 (50 min)

Oliver Söderström och Robert Serwanski vann dubbelt i GT4-premiären. Foto: Micke Fransson/teambild.se
Robert Serwanski, kval- och dubbel racevinnare. Foto: Micke Fransson/teambild.se
Marcus och Hans Söderholm toppar AM-klassen i sin Porsche 911 GT4. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *