ALFAB kommer med en ny McLaren 570S GT4 till Scandinavian Raceway 31 maj-2 juni. Med den nya bilen vill Daniel Roos och Erik Behrens vara med och fightas om pallplatser i GT4 Scandinavia.

Konkurrensen i det skandinaviska GT4-mästerskapet är tuff. Många duktiga chaufförer i bra bilar. Detta har McLaren Motorsport uppmärksammat och förser därför ALFAB med en ny uppdaterad McLaren GT4, allt för att ge Roos och Behrens bäst förutsättningar att lyckas. 

– På McLaren Motorsport är man imponerade av kvalitén på GT4 Scandinavia och vill med en uppdaterad 570S ge oss förutsättningar att försvara företagets färger på bästa sätt, säger Erik Behrens, som medger att teamets facit (femma och nia) i premiären på Ring Knutstorp var en besvikelse.

– Ja, det är inget att hymla över. Jag och Roos har bevisat tidigare att vi kan slåss om topplaceringar. Det är där vi hör hemma med rätt förutsättningar. 

ALFAB 2.0

Design- och färgmässigt påminner den nya bilen om den tidigare.

– Grunddesignen, den svenska hyllningen, är den samma men vi har gått ifrån de enkla basfärgerna till matt metallic. 

ALFAB 2.0 helt enkelt, något Erik tror ska falla publiken i smaken.

– När vi står i boxen på helgerna kommer mycket folk fram och pratar, tittar, klämmer och känner. Och det klart, McLaren 570S GT4 har en viss aura och personligen tycker jag att den är riktigt snygg i vår design. Vi är enda team med en McLaren i startfältet och självklart vill vi kämpa om pallplatser med den, vilket vi också tycker är realistiskt att vi ska klara av. 

Utmanande

Både Erik och Daniel ser självklart fram emot veckoslutet på Scandinavian Raceway där årets andra deltävling i GT4 Scandinavia tar sin början med ett timslångt test (kl 16.45) redan på fredag eftermiddag. Lördag är det kval (13.10) och Race 1 (17.00) innan helgen avslutas med Race 2 söndag 2 juni (15.55).

– Anderstorp, med sina långa, svepande kurvor, passar vår bil betydligt bättre än lite småknixiga Ring Knutstorp. Vi har stora förhoppningar om att göra riktigt bra ifrån oss, säger Etik och tillägger:

– Men vi har jättestor respekt för alla våra konkurrenter. Vårt mål är att studsa tillbaka och visa var vi hör hemma, men det krävs både skicklighet och till och med tur för att lyckas. Det är häftigt att se att serien blivit så tuff. Det gör det bara ännu mer motiverande och utmanande att köra mästerskapet.  

ALFAB kommer med ny McLaren 570S GT4 till Scandinavian Raceway.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *