Det var Otto Gullberg och Axel Mörner som vann ett omväxlande och underhållande första race i GT4 Scandinavia i Anderstorp. OTTO Racing-duon i startfältets enda Alpine 110 GT4 slog vakt om segern efter förarbytet då Mörner tog över efter Gullberg som avslutat sin stint som stark femma.

– En teamseger rakt igenom, konstaterade båda innan de hoppade upp på prispallen. 

Bakom Gullberg/Mörner tog Marcus Annervi och Patrik Skoog hand om andraplatsen i Race Team Gelleråsens Porsche 718 Cayman GT4. Annervi körde stabilt och skuggade täten i den inledande PRO-delen i racet. Skoog både förvaltade den insatsen och förbättrade placeringen när han ställdes mot sina AM-kollegor efter förarbytet.

Förvaltade och avancerade gjorde även Sebastian Arenram i Blomstedt Arenram Racing. Han tog över teamets Ginetta G55 efter Nicklas Oscarsson, som då låg lite längre ner i fältet, och körde upp sig till tredje plats. En stark prestation. 

Bakom topptrion slutade Daniel Roos och Erik Behrens fyra i sin nya McLaren 570S. Femte, sjätte och sjunde plats blev det i tur och ordning för Philip Forsman/Håkan Ricknäs, Oliver Söderström/Robert Serwanski och Victor Bouveng/Mats Ek Tidstrand. Samtliga slogs länge om en pallplats i racet.

Bästa ekipage i AM-klassen blev Paul Blomstedt och Joakim Theander med sin åttondeplats totalt. Klasstvåa blev Marcus och Hans Söderström medan Peter Larsen och Johan Rosén blev trea i sin debut i mästerskapet. 

Resultat finns under rubriken ”Resultat” i toppen på denna sida. 

Axel Mörner och Otto Gullberg, OTTO Racing. Foto: Micke Fransson
Topptrion fr.v: Patrik Skoog/Marcus Annervi, Otto Gullberg/Axel Mörner, Sebastian Arenram/Nicklas Oscarsson. Foto: Micke Fransson
OTTO Racing vann det inledande heatet i Anderstorp i sin Alpine 110 GT4.
Sebastian Arenram gjorde en stark uppkörning till tredje plats i teamets Ginetta G55 GT4. Foto: Micke Fransson
Paul Blomqvist och Joakim Theander var snabbaste ekipage i AM-klassen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *