Marcus Annervi är den Porsche-förare som inlett säsongen i GT4 Scandinavia bäst av alla. Med fyra fullpoängare på fyra race toppar han Porsche Endurance Trophy efter två av sex deltävlingar.

– Kul att vara med där uppe i toppen, men det är inte bara min förtjänst, säger Annervi och hänvisar till hela Race Team Gelleråsen – Porsche Center Örebro där han delat segrarna med Gustav Bard och Patrik Skoog.

Porsche Endurance Trophy vänder sig till alla förare som kör Porsche i GT4 Scandinavia. Hittills har mästerskapet i mästerskapet omfattat fem ekipage. I kommande tävling på Drivecenter Arena i Fällfors 14-15 juni tillkommer ett sjätte – Hugo Andersson/Linus Pröjtz i en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport från Porsche Sverige. 

Hittills har Race Team Gelleråsen – Porsche Center Örebro dominerat Porsche Endurance Trophy. I premiären på Ring Knutstorp vann Marcus Annervi och Gustav Bard dubbelt och senast på Scandinavian Raceway i Anderstorp upprepade Annervi och ”vikarierande” Patrik Skoog den bedriften.

– Vi i teamet har tänkt en hel del på att det finns en extrapokal att få med sig hem från tävlingarna om man sköter sig och allt går bra, säger Annervi och tillägger:

– Porsche Endurance Trophy är bra och förhoppningsvis kan den locka in fler Porsche-förare i mästerskapet.

Förstaplatserna i Porsche Endurance Trophy har kommit genom flera fina prestationer i det starka startfältet i GT4 Scandinavia. Hittills har bil nummer 78 nämligen bokförts för två andraplatser, en tredjeplats och en femteplats totalt.

– Vi är nöjda, men vill självklart stå högst upp på pallen. Första segern kommer väl så småningom.

I GT4 Scandinavia är PRO är Marcus Annervi trea i PRO AM-tabellen bakom starka BMW-duon Oliver Söderström och Robert Serwanski som stått överst på pallen tre gånger hittills. 

I Porsche Endurance Trophy är Annervi överlägsen etta med maximala 100 poäng. Närmast bakom, men 34 poäng efter, är Marcus och Hans Söderholm i en Porsche 911 GT4. Därefter följer Joakim Theander och Annervis förarkollegor i Race Team Gelleråsen, Gustav Bard och Patrik Skoog. De båda har 50 poäng var, en poäng mindre än Theander, som liksom Annervi har haft två förarkollegor i Eken Motorsports Porsche Cayman GT4 Clubsport i de tävlingar som avgjorts hittills.

Nästa anhalt för GT4 Scandinavia och Porsche Endurance Trophy är helt nya Drivecenter Arena i Fällfors, Skellefteå. 

– Det ska verkligen bli kul att köra en bana som ingen tidigare tävlat på. Men det blir också en utmaning att hitta rätt med inställningarna på bilen, säger Annervi vars team kommer att göra en shake down på Gelleråsen Arena på måndag, innan avresa norrut. 

På Drivecenter Arena är Gustav Bard tillbaka som förarkollega till Marcus Annervi.

Ställningen i Porsche Endurance Trophy efter 2 av 6 deltävlingar.

1) Marcus Annervi, Race Team Gelleråsen, 100 poäng

2) Marcus Söderholm, Ricknaes Motorsport, 66

Hans Söderholm, Ricknaes Motorsport, 66

4) Joakim Theander, Eken Motorsport, 51

5) Gustav Bard, Race Team Gelleråsen, 50

Patrik Skoog, Race Team Gelleråsen, 50

7) Philip Forsman, Ricknaes Motorsport, 43

Håkan Ricknäs, Ricknaes Motorsport, 43

9) David Lefèvre, Eken Motorsport, 30

Simon Sjöö, Eken Motorsport, 30

11) Paul Blomqvist, Eken Motorsport, 27

12) Jesper Hoflin, Eken Motorsport, 12

Marcus Annervi toppar Porsche Endurance Trophy på maximala 100 poäng efter fyra race. Foto: Jerker Johansson
Det är i Race Team Gelleråsens Porsche 718 Cayman Marcus Annervi nått sina framgångar i upptakten på GT4-säsongen. Foto: Micke Fransson/teambild.se
I premiären på Ring Knutstorp vann Marcus Annervi (t.h.) dubbelt i Porsche Endurance Trophy med Gustav Bard. Foto: Jakke Röntynen
Senast på Scandinavian Raceway var det Patrik Skoog som delade bil och segrar med Annervi. Foto: Micke Fransson
Marcus och Hans Söderholm är tvåa i Porsche Endurance Trophy i sin Porsche 911 GT4. Foto: Micke Fransson/teambild.se
Racingdebuterande Joakim Theander har imponerat i säsongsstarten och är fyra i Porsche Endurance Trophy efter två deltävlingar. Foto: MIcke Fransson/teambild.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *