Daniel Roos och Erik Behrens vann fredagskvällens GT4-race på Drivecenter Arena. Därmed skrev McLaren-duon ett stycke historia eftersom racet var det första som arrangerades på den nya, häftiga banan i Fällfors. 
Roos/Behrens ledde från start till mål och tog sin första seger för säsongen i överlägsen stil.

Bakom segerduon var det betydligt hårdare om platserna, men trots en del bekymmer genom racet körde mästerskapsledande Oliver Söderström/Robert Serwanski in som tvåa i Förenade Bils BMW M4. Men de var faktiskt nere på femte plats vid ett tillfälle i racet.

Tredjeplatsen gick till Philip Forsman och Håkan Ricknäs som därmed tog första pallplatsen för säsongen i teamets Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Forsman var stark under sin stint och Ricknäs såg länge ut att behålla andraplatsen hela vägen in i mål. Men på ett av de avslutande varven fick han ge sig för Serwanski.

Bakom palltrion slutade Marcus Annervi och Patrik Skoog fyra sedan den sistnämnde avslutat starkt och passerat Joakim Walde, som tog över Lestrup Racings BMW från Alfred Nilsson som var stark trea vid förarbytet. 

Bakom Nilsson/Walde körde Nicklas Oscarsson och Sebastian Arenram in som sexa i en Ginetta G55 GT4 som inte trivdes lika bra på Drivecenter Arena som senast på Scandinavian Raceway. Arenram imponerade emellertid och avancerade två placeringar.

På sjunde plats tog bästa AM-duon målflagg – Team 77:s Ronnie Gustafsson och Fredrik Danner. Gustafsson tappade mycket redan på det första varvet, men avancerade och Danner förvaltade den insatsen när han fick ta över bakom ratten i teamets Audi R8 LMS. 

Åtta i mål var Victor Bouveng och Mats Ek Tidstrand i Eken Motorsports Mercedes AMG GT4. På grund av en avåkning, med skador på bilen, under testen tidigare under dagen blev det inget PRO-kval för Bouveng som därför tvingades starta racet från sista position. Men han avancerade snabbt genom fältet och lämnade över som sexa vid förarbytet.

ALFAB tog första segern någonsin på Drivecenter Arena med sin McLaren 570S GT4. Foto: Micke Fransson
Glad segerduo, fr.v: Erik Behrens och Daniel Roos. Foto: Micke Fransson
Förenade Bil brottades med en del tekniska problem på sin BMW M4, men lyckades ändå bli tvåa. Foto: Micke Fransson
Philip Forsman och Håkan Ricknäs blev trea i sin Porsche 718 Cayman GT4 och erövrade därmed sin första pallplats för säsongen. Foto: Micke Fransson
Fredrik Danner och Ronnie Gustafsson i Team 77 vann AM-klassen i sin Audi R8 LMS GT4. Foto: Micke Fransson
Palltrion i Race 1. Foto: Micke Fransson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *