Mästerskapsledande BMW-duon Oliver Söderström/Robert Swerwanski vann det andra GT4-heatet på Drivecenter Arena. Racet ”avgjordes” i depån där Daniel Roos och Erik Behrens från ALFAB tappade sin ledning i samband med förarbytet. En säker andraplats blev det emellertid för McLaren-duon. 

Trea slutade Victor Bouveng och Mats Ek Tidstrand i en Mercedes AMG GT4.

Närt AM-förarna inledde lördagens race stod Förenade Bils BMW M4 i pole position med Robert Serwanski vid ratten. Bakom följde Erik Behrens och Sebastian Arenram som var snabb ut startblocken i sin Ginetta G55 GT4. Men i ett försök att ta sig om Behrens snurrade Arenram och blev stående.

Säkerthetsbil kallades ut i väntan på att Ginettan kunde bärgas från banan.

Erik Behrens tog sig om Serwanski och hade en bra ledning när det drog ihop sig till förarbyte. När bilarna kom ut på banan igen efter depåstoppen var det emellertid Söderström/Serwanski i klar ledning.

– Det var kul att få lämna över i ledning, men tyvärr fumlade vi lite i depåstoppet och när förarbytet var klart fick vi inte igång bilen. Där skänkte vi bort förstaplatsen, men vi är självklart ändå mycket nöjda med helgen. Seger och andraplats är långt över förväntan, säger Behrens.

Bakom de båda toppteamen gjorde Patrik Skoog ett bra jobb i Race Team Gelleråsens Porsche 718 Cayman GT4 och lämnade över en tredjeplats till Marcus Annervi. Under den andra stinten fick teamet emellertid problem med bilen vilket tvingade Annervi till ett par depåstopp. I mål var de åtta.

Trea blev i stället Victor Bouveng/Mats Ek Tidstrand i Eken Motorsports Mercedes AMG GT4. Bouveng var offensiv under den andra halvan av racet och förde upp teamet till pallen.

Fyra blev Philip Forsman/Håkan Ricknäs som därmed tog andra raka segern i Porsche Endurance Trophy.

Femma och bästa ekipage i AM-klassen var Ronnie Gustafsson och Fredrik Danner i en Audi R8 LMS. AM-tvåa, och sexa totalt, var far och son Söderholm, Hans och Marcus, i sin Porsche 911 GT4.

Gästbilen från Porsche Sverige, med Hugo Andersson och Linus Pröjtz bakom ratten, fick nöja sig med sjunde plats efter ett lite stökigt race med närkontakt med andra ekipage och lite tekniska bekymmer.

Oliver Söderström och Robert Serwanski i Förenade Bils BMW M4 avslutade helgen i Norrland med seger. Foto: Micke Fransson
Daniel Roos och Erik Behrens följde upp fredagens seger med en andraplats i sin McLaren. Foto: Micke Fransson
Eken Motorsport-duon Victor Bouveng och Mats Ek Tidstrand slutade trea i sin Mercedes AMG GT4. Foto: Micke Fransson
Palltrion efter race två. Foto: Micke Fransson.
Ronnie Gustafsson (t.h.) och Fredrik Danner vann AM-klassen i sin Audi R8. Foto: Micke Fransson
Philip Forsman och Håkan Ricknäs tog dubbla segrar i Porsche Endurance Trophy. Foto: Micke Fransson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *