Nu ansluter sig ett av svensk racings största och vassaste team till GT4 Scandinavia. Fragus Motorsport ställer upp i säsongens avslutande tre deltävlingarna med en Porsche 718 Cayman Clubsport.

Till Kanonloppet på Gelleråsen Arena 16-18 augusti kommer teamet med två förare från Porsche Carrera Cup Scandinavia, titelkandidaten Robin Hansson och Johan Andersson. 

– Johan byter från Carrera Cup till GT4 och ska köra resterande tre deltävlingar. Robin kommer att bli Johans kollega i Karlskoga. Eftersom det inte är så mycket körning i Carrera Cup på Gelleråsen passar det perfekt för Robin att göra ett GT4-inhopp där, säger teamägaren Lasse Hansson. 

Johan Andersson skadade sig tidigare i somras i en olycka med fyrhjuling. Då såg säsongen ut att vara över för honom, men rehabiliteringen efter olyckan har gått bra. Johan kan tävla vidare, men väljer alltså att göra det i GT4 Scandinavia.

– Johan vill ha en stadigvarande förarkollega i sin GT4-satsning och i väntan på att han ska hitta rätt gör Robin ett inhopp i helgens tävling.

I Robin Hansson får mästerskapet ytterligare en riktigt snabb toppförare. 22-åringen från Göteborg har vunnit hälften av säsongens alla race hittills i Porsche Carrera Cup Scandinavia och i tabellen skuggar han mästerskapsledande Lukas Sundahl. 

Robin har dessutom en hel del erfarenhet som racevinnare i GT-sammanhang. I en Porsche 911 GT3 Cup från Fargus Motorsport vann han, tillsammans med Daniel Roos, de avslutande fyra heaten i Swedish GT 2018.  

På Gelleråsen Arena kommer Robin och Daniel att ställas mot varandra. Daniel tävlar som bekant i GT4 Scandinavia där han delar en McLaren 570S GT4 med Erik Behrens i ALFAB Racing. 

– Vi är glada över att Fragus Motorsport väljer GT4 Scandinavia som en del av sin stora och omfattande racingsatsning. Extra roligt är det såklart att en så meriterad och duktig förare som Robin Hansson är en del av satsningen, åtminstone i kommande deltävling. Det ska bli intressant och följa Robin och Johan på Gelleråsen Arena, säger Leif Lindström, promotor för GT4 Scandinavia. 

Med Johan Andersson och Robin Hansson har 34 förare hittills valt att delta i premiärupplagan av GT4 Scandinavia. 

Robin Hansson, toppförare i Porsche Carrera Cup Scandinvia, kommer till start i GT4 Scandinavia på Gelleråsen Arena. Foto: Micke Fransson/teambild.se
I Carrera Cup kör Robin en Porsche 911 GT3 Cup (bilden). I GT4 ska han och Johan Andersson tävla i en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport för Fragus Motorsport. Foto: Micke Fransson/teambild.se
Johan Andersson byter klass och väljer att avsluta säsongen i GT4 Scandinavia. Foto: Micke Fransson/teambild.se
Lasse Hansson, teamägaren Fragus Motorsport, gillar GT4 Scandinavia och teamet kommer med en Porsche redan till Kanonloppet kommande helg. Foto: Jerker Johansson
Leif Lindström, promotor för GT4 Scandinavia, välkomnar Fragus Motorsport och konstaterar att det nya GT-mästerskapet lockat 34 förare hittills under premiärsäsongen. Foto: Jerker Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *