Det är fortsatt Marcus Annervi i ensam ledning när Porsche Endurance Trophy rullar vidare i GT4 Scandinavia på Gelleråsen Arena 16-18 augusti. 

Nya tvåor är Philip Forsman och Håkan Ricknäs, som slog till med dubbla segrar senast på Drivecenter Arena.

Närmast efter sig i tabellen har Forsman/Ricknäs teamkompisarna i Ricknaes Motorspoprt, Marcus och Hans Söderholm. 

Fram till den tredje deltävlingen i Norrland var Marcus Annervi hundraprocentig med fyra segrar i Porsche Edurance Trophy, mästerskapet för alla som kör Porsche i GT4 Scandinavia. På Drivecenter Arena utanför Skellefteå fick han, i par med Patrik Skoog, emellertid nöja sig med en andra- och en fjärdeplats i teamets Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. 

Till fortsatt ledning i Porsche Edurance Trophy räckte ändå den insatsen för Annervi. Med råge. Inför Kanonloppet, hemmabana för Race Team Gelleråsen – Porsche Center Örebro, toppar han tabellen 37 poäng före Forsman och Ricknäs.

De två sistnämnda fick en tuff start på säsongen men har kommit tillbaka starkt. I Anderstorp blev det en andra- och en tredjeplats och på Drivecenter Arena vann de som sagt dubbelt i sin Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. 

Med 50 friska poäng i bagaget klättrade duon från sjunde till andra plats, men bakom suveräne Annervi är det jämnt i tabellen. Marcus och Hans Söderholm är bara nio poäng bakom Forsman/Ricknäs och de båda skuggas in sin tur av Patrik Skoog med 80 poäng.

Hittills har 15 förare kört och tagit poäng i Porsche Endurance Trophy. I Kanonloppet i Karlskoga ansluter ytterligare en duo då Fragus Motorsport ställer upp med en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. På Gelleråsen Arena kommer Robin Hansson (PRO) och Johan Andersson (AM) från Porsche Carrera Cup Scandinavia att dela den. 

Porsche Endurance Trophy

Ställningen efter 3 av 6 deltävlingar.

1) Marcus Annervi, Race Team Gelleråsen, 130 poäng

2) Philip Forsman, Ricknaes Motorsport, 93

2) Håkan Ricknäs, Ricknaes Motorsport, 93

4) Marcus Söderholm, Ricknaes Motorsport, 84

4) Hans Söderholm, Ricknaes Motorsport, 84

6) Patrik Skoog, Race Team Gelleråsen, 80

7) Joakim Theander, Eken Motorsport, 66

8) Gustav Bard, Race Team Gelleråsen, 50

9) Jesper Hoflin, Eken Motorsport, 39

10) David Lefévre, Eken Motorsport, 30

10) Simon Sjöö, Eken Motorsport, 30

12) Paul Blomqvist, Eken Motorsport, 27

12) Hugo Andersson, Mtech Competition, 27

12) Linus Pröjtz, Mtech Competition, 27

Philip Forsman (t.v.) och Håkan Ricknäs har kommit tillbaka starkt efter en tuff öppning på mästerskapet och vann båda racen i Porsche Endurance Trophy på Drivecenter Arena. Foto: Micke Fransson/teambild.se
Philip Forsman/Håkan Ricknäs, Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Foto: Micke Fransson/teambild.se
Marcus Annervi, Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Foto: Jerker Johansson
Hans och Marcus Söderholm, Porsche 911 GT4. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *