Fragus Motorsport har debuterat i GT4 Scandinavia. Och det med besked! Robin Hansson och Johan Andersson vann det inledande racet på Gelleråsen Arena i överlägsen stil före Daniel Roos/Erik Behrens och Marcus Annervi/Gustav Bard.

Segerorganisatör var Robin Hansson som från ruta fyra tog ledningen direkt från start och öppnade upp en lucka på närmare 17 sekunder innan förarbytet halvvägs in i racet. Johan Andersson tog över och kunde behålla avståndet till bakomvarande med stabil och snabb körning i teamets Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Insatsen gav duon även full poäng i Porsche Endurance Trophy. 

Robin Hanssons prestation i GT4-racet var imponerande. Minuterna innan start hade han nämligen genomfört ett kval i Porsche Carrera Cup Scandinavia på bästa tänkbara sätt. Hansson var tvåa i Q1 och klart snabbast i Q2. 

Farten från PCCS-kvalet tog han med sin i GT4-racet vilket innebar att konkurrenterna hade svårt att hänga med.

Inledningsvis var det Oliver Söderström, BMW, Victor Bouveng, Mercedes och Otto Gullberg, Alpine närmast efter Hansson. Bakom tätkvartetten hittade Daniel Roos bra fart i sin McLaren och innan depåstoppet hade han avancerat till andra plats.

Under förarbytet bestraffades Eken Motorsport för att ha använt sig av för många mekaniker vilket innebar att Bouveng och Mats Ek Tidstrand fick 10 sekunders tidstillägg.

Av AM-förarna, som tog över efter depåstoppet, var Sebastian Arenram, Ginetta, snabbast med bästa varvtid. Han och Nicklas Oscarsson avancerade också från nionde startposition till sjätte plats i mål.

Roos och Erik Behrens behöll andraplatsen och trea slutade Marcus Annervi/Gustav Bard i en Porsche. De sistnämnda var emellertid inte trea över mållinjen. Det var Bouveng/Ek Tidstrand, men på grund av tidstillägget fick de nöja sig med fjärde plats. 

Mästerskapsledande Oliver Söderström/Robert Serwanski, som inledde racet från pole position efter en stark kvalinsats av Söderström, hade bekymmer och fick nöja sig med femte plats i mål.

Ett tufft race blev det även för Marcus och Hans Söderholm, som leder AM-mästerskapet. De startade tvåa, men tog målflagg som tionde och sista bil.

Robin Hansson tog starten, dominerade och lade grunden till Fragus Motorsports första seger i GT4 Scandinavia. Foto: Micke Fransson.
Robin Hansson (t.v.) och Johan Andersson förenades i en segerkram efter den överlägsna triumfen. Foto: Micke Fransson
Glada förare på prispallen efter helgens första GT4-race på Gelleråsen Arena. Foto: Micke Fransson
Daniel Roos och Erik Behrens avancerade från sjunde startruta och blev tvåa i mål i sin McLaren 570S GT4. Foto: Micke Fransson
Marcus Annervi och Gustav Bard styrde sitt teams Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport till en ny pallplats i GT4 Scandinavia. Foto: Micke Fransson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *