McLaren-duon Daniel Roos/Erik Behrens vände hemåt med bästa facit från GT4 Scandinavia på Gelleråsen Arena. Lördagens andraplats följde nämligen ALFAB Racing upp med en seger i ett synnerligen händelserikt och stökigt race där bara tre av tio startande bilar fick en placering i resultatlistan. Övriga bröt eller uteslöts.

Daniel Roos/Erik Behrens vann söndagens race före Philip Forsman/Håkan Ricknäs, Porsche och Alfred Nilsson/Joakim Walde, BMW. För de sistnämnda var pallplatsen säsongens första. 

– Det var inget friktionsfritt race för min del, men jag kunde utnyttja de andras misstag, konstaterade Walde.

– Jag fick ta vid när det stökiga var över och hamnade lite i en död zon. Vi hade lite tekniska problem med bilen, men lyckades lösa det och det är alltid kul att få kliva upp på pallen, sa Nilsson. 

Stöket som Nilsson pratar om började redan på det andra varvet sedan Robert Serwanski, BMW, övertagit ledningen från polemannnen Johan Andersson, Porsche, redan på det första varvet.

I Ejes kurva small det rejält med fyra förare och bilar inblandade: Johan Andersson, Erik Behrens, Axel Mörner (Alpine) och Sebastian Arenram (Ginetta). De två sistnämnda tvingades bryta och Johan Andersson, som tävlingsledningen ansåg var vållande, uteslöts.

Men det var bara början för sedan petade Mats Ek Tidstrand (Mercedes) av Gustav Bard (Porsche) och fick syna den svarta flaggan. Bard fick hjälp upp på banan igen och tillsammans med Marcus Annervi kunde han fullfölja till fjärde plats. Den blev de emellertid av med efter målgång – uteslutna för att ha tagit så kallad mekaniks hjälp.

Robert Serwanski behöll ledningen före Behrens och Håkan Ricknäs fram till depåstoppet. Direkt efter det kunde Daniel Roos ta sig om Oliver Söderström, som redan på sitt andra varv tvingades i depå med punktering på vänster bakdäck. Ett par varv senare bröt han när de sista pinnbultarna till däcket gett upp. 

Tack vare sitt fina facit (43 poäng) tog Roos/Behrens in 30 poäng på PRO AM-ledande Söderström Serwanski i tabellen. Inför deltävlingen på Rudskogen Motorsenter i mitten på september skiljer 20 poäng mellan mästerskapets vassaste ekipage.

– Även om det blev ett konstigt race i dag är en seger alltid en seger och vi har ett bra facit i det två senaste deltävlingarna: två segrar och lika många andraplatser. Det känns som vi nått en nivå nu där vi hör hemma, sa Behrens, som självklart led med de som kammade noll.

– Tråkigt för de som tvingades bryta, men bra för oss och för mästerskapet. 

Foto: Micke Fransson/teambild.se
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Foto: Micke Fransson/teambild.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *