Efter fyra deltävlingar i GT4 Scaninavia kommer Lestrup Racing Team denna helg delta i finalen av den Europeiska GT4-serien på Nürburgring med teamets båda BMW M4 GT4 bilar.

I den Skandinaviska serien har teamet så här långt tagit fyra vinster och totalt sex pallplatser av åtta möjliga och teamet hoppas kunna mäta sig starkt i det tuffa europeiska motståndet.

– Vi har haft en bra säsong hemma i Sverige så här långt. Tillsammans med våra förare ville vi ut i Europa och se var vi står oss i hård internationell konkurrens, säger Fredrik Lestup.

– Vi körde tre deltävlingar i den Europeiska serien ifjol, tillsammans med Joakim och Oliver Söderström, bland annat här på klassiska Nürburgring. Teamet utvecklades enormt under dessa race vilket vi nu hoppas skall ge oss bra resultat under helgen. Tyvärr är Robert Serwanski inte med i helgen utan Joakim Söderström kommer att dela bil med Joakim Walde och köra i AM-klassen (2 st amatörförare) och Alfred Nilsson tar Roberts plats bredvid Oliver Söderström och kör i Silver-klassen (2 st silverförare).

– Även om vi känner att vi har koll på bilarna och vår performance, kommer detta var en stor utmaning för oss och vi är försiktigt optimistiska men framförallt är vi här för att ha kul och utvecklas som team och förare!

För Alfred Nilsson kommer detta vara hans första Internationella start inom racing och han är förväntansfull.

– Det känns väldigt bra inför helgen! Bara att vara här på klassiska Nürburgring är hur häftigt som helst. Det känns bra att få göra detta tillsammans med Lestrup Racing Team. Vi har förberett oss väldigt väl med att analysera data från förra året när Oliver körde här. Vi har gått banan, kört simulator och nu vill jag bara komma igång med första körpasset. Jag har kört internationella karting tävlingar förut, men detta är något helt nytt och jag ser fram emot att få komma ut på banan, säger Alfred. 

För Joakim Walde, som tog sin racinglicens bara dagar innan första Skandinaviska GT4-tävlingen i år, kommer detta bli ännu en ny utmaning och en ordentlig upplevelse.

– Jag är nöjd med min säsong så här långt hemma i Sverige och jag känner att jag utvecklas varje gång jag sitter i bilen. Detta är helt tack vare teamet som ser till att jag har de allra bästa förutsättningarna för att kunna fokusera på min körning. Jag känner att jag blir snabbare och snabbare varje gång jag sitter i bilen. Att få köra här på Nürburgring, bland de bästa förarna och på en sån här bana, det är på riktigt, säger han. 

Tävlingsformatet är likt det man kör i GT4 Scandinavia med två träningspass, ett kval per förare och två 60-minutersrace. Helgen startar med första fria träningen kl 12:25.

Tidsschema
Fredag 30 augusti
FP1 12:25
FP2 17:15

Lördag 31 augusti
Kval 11:15
Race 1 17:20

Söndag 1 september
Race 2 10:55

Tävlingarna går att följa live på: european.gt4series.com

Fr.v: Alfred Nilsson, Oliver Söderström, Joakim Söderström och Joakim Walde.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Foto: Micke Fransson/teambild.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *