Lestrup Racing Team visade riktigt bra speed under finalhelgen av den Europeiska GT4-serien på legendariska Nürburging i Södra Tyskland.

Teamets båda BMW M4 GT4- bilar, med Oliver Söderström och Alfred Nilsson i bil 97 samt Joakim Walde och Joakim Söderström i bil 98, visade båda mycket bra fart under hela helgen.

Oliver och Alfred, vilka tävlade i Silverklassen, erövrade en fjortonde och en femtonde plats totalt. Joakim och Joakim blev femma och fyra i AM-klassen i deras första internationella framträdande tillsammans, ett resultat som teamchefen Fredrik Lestrup är väldigt belåten med.

– Vi kan inte annat än att vara nöjda med vår insats. Oliver Söderström gjorde en grym insats och var direkt åttonde snabbast på första testet i det 32-bilar starka startfältet. En annan höjdpunkt under helgen var såklart Olivers kval bland Pro förarna där han fick till elfte bästa tid och en startplats precis utanför topp tio, säger Lestrup och fortsätter:

– Alfred Nilsson gjorde sin första internationella tävling i GT4 och sin första på Nürburgring och jag är imponerad över hans insats. Det är inte lätt att kliva in och prestera bland Europas bästa förare på en bana man aldrig kört på tidigare, men Alfred gjorde en bra start i första racet på lördagen och visade mycket bra fart under hela helgen. Jag tycker verkligen att vi visade teamets och förarnas potential med placeringar strax utanför topp tio i båda racen.

Joakim Walde och Joakim Söderström i systerbilen, var nära en pallplats i båda racen i sin klass.  Trots att Joakim Söderström i början kände av att han inte kört lika mycket bil det senaste året, var han snabbt inne i sitt vanliga tempo och tillsammans med Joakim Walde var de nära en pallplats i söndagens tävling. Joakim Walde, som tog sin tävlingslicens så sent som i våras, gjorde även han sin första internationella tävling och njöt av varje varv.

– Jag hade hur kul som helst. Att få köra på, och dessutom tävla på en internationell bana som Nürburgring har jag drömt om länge och nu blev det verklighet. Jag kände verkligen att banan passade mig perfekt och jag förbättrade mina varvtider under helgens alla pass. Lite synd är det att vi inte kunde knipa en tredje plats i klassen i race två, det hade verkligen varit pricken över i. Nu ser jag fram emot avslutningen av GT4 Scandinavia och att få stifta bekantskap med banan på Norska Rudskogen. Även den en helt ny bana för mig, säger Joakim Walde.

Lestrup Racing Team tar med sig erfarenheterna från Nürburgring och laddar om inför säsongsavslutningen av GT4 Scandinavia där näst sista deltävlingen avgörs på Rudskogen Motorsenter den 13-14 september. Serien avslutas sedan med finalen på Mantorp Park 4-5 oktober.

– Vi går in i avslutningen av GT4 Scandinavia i mästerskapsledning med Oliver och Robert och målet är givetvis att vi får guldet med oss hem efter avslutningen på Mantorp Park. Men det är många som jagar oss bakom och det kommer att bli stenhårt in på målsnöret för att lyckas ta hem titeln i det första Svenska GT4-mästerskapet, säger teamchefen Fredrik Lestrup.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *