På Gelleråsen Arena tog McLaren-duon Daniel Roos/Erik Behrens in 33 (!) poäng på ledande Oliver Söderström/Robert Serwanski, BMW.

På Rudskogen Motorsenter 13-14 september går jakten på PRO AM-titeln i GT4 Scandinavia vidare. Kan Roos/Behrens ta in ytterligare inför finalen på Mantorp Park 4-5 oktober eller slår Söderström/Serwanski tillbaka?

ALFAB Racings Daniel Roos/Erik Behrens hade hela 53 poäng upp till Oliver Söderström/Robert Serwanski inför Kanonloppet på Gelleråsbanan i mitten på augusti.

Men ibland det svänger snabbt i GT-racing. Roos/Behrens blev tvåa respektive etta i de båda racen och körde till sig 43 poäng i sin McLaren 570S GT4.

För BMW-duon från Förenade Bil/Lestrup Racing Team gick det inte lika bra. Efter en femteplats i det inledande regnracet tvingades de bryta det andra efter att ha tappat ett hjul. Skörd: bara 10 poäng.

Av ovan nämnda 53 poäng har Roos/Behrens kvar att ta in 20 (136 mot 116) i de båda tävlingar som återstår, Rudskogen och Mantorp Park. Kan de tidigare Swedish GT-mästarna klara det? Chansen finns såklart, men uppgiften är en verklig utmaning. Söderström/Serwanski imponerade stort under den första halvan av säsongen. Fram till fjärde deltävlingen i Karlskoga snittade de imponerande 21 poäng i varje race!

BMW-teamet har dessutom varit på tå sedan den senaste deltävlingen. Första helgen i september deltog Lestrup Racing Team med gott resultat i Europeiska GT4-finalen. Oliver Söderström körde en av bilarna i par med Alfred Nilsson. Den sistnämnde delar BMW M4 med Joakim Walde i GT4 Scandinavia och efter tredjeplatsen senast parkerar de på nionde plats i tabellen. 

Toppstriden i PRO AM handlar emellertid inte bara om Södetsröm/Serwanski och Roos/Behrens. Tredjeplacerade Porsche-föraren Marcus Annervi, Race Team Gelleråsen – Porsche Center Örebro, kan också blanda sig i titelkampen. Han är visserligen 38 poäng från täten, men bara 18 efter Roos och Behrens. På Rudskogen kommer Annervi att dela teamets Porsche 718 Cayman GT4 med Patrik Skoog. I sina tidigare fyra framträdanden i tillsammans i mästerskapet har de följande placeringsfacit: 2-3-4-5. 

Eken Motorsports Victor Bouveng/Mats Ek Tidstrand är fyra i tabellen med sin Mercedes AMG GT4. 79 poäng har de samtal på sig hittills och skuggas av femteplacerade Nicklas Oscarsson/Sebastian Arenram som kör en Ginetta G55 GT4 för Blomstedt Arenram Racing. Sexa, endast två poäng bakom BAR-duon, är Philip Forsman/Håkan Ricknäs. Dessvärre tvingas de stå över tävlingen i Norge, men kommer tillbaka till finalen på Mantorp Park.

Sjua i PRO AM-tabellen är OTTO Racing och den Alpine 110 GT4 som Otto Gullberg och Axel Mörner turas om i. Duon har varit rejält otursförföljd i de två senaste deltävlingarna, men en seger och två fjärdeplatser tidigare under säsongen vittnar om att det finns kapacitet i både bil och förare när allt stämmer.

Med 63 poäng har de bara 16 poäng upp till fjärdeplatsen i tabellen.

Tidsschema GT4 Scandinavia

Rudskogen Motorsenter 13-14 september

Fredag 13 september

Kl 11.50: Officiellt test (60 min)

Kl 16.30: Kval, PRO och AM

Lördag 14 september

Kl 09.55: Race 1 (60 min)

Kl 15.50: Race 2 (60 min)

GT4 Scandinavia efter fyra av sex deltävlingar.

PRO/AM.

1) Oliver Söderström, Förenade Bil/Lestrup Racing Team, BMW, 136 poäng

1) Robert Serwanski, Förenade Bil/Lestrup Racing Team, BMW, 136

2) Daniel Roos, ALFAB Racing, McLaren, 116

2) Erik Behrens, ALFAB Racing, McLaren, 116

3) Marcus Annervi, Race Team Gelleråsen, Porsche, 98

4) Victor Bouveng, Eken Motorsport, Mercedes, 79

4) Mats Ek Tidstrand, Eken Motorsport, Mercedes, 79

5) Nicklas Oscarsson, Blomstedt Arenram Racing, Ginetta, 73

5) Sebastian Arenram, Blomstedt Arenram Racing, Ginetta, 73

6) Philip Forsman, Ricknaes Motorsport, Porsche, 71

6) Håkan Ricknäs, Ricknaes Motorsport, Porsche, 71

7) Otto Gullberg, OTTO Racing, Alpine, 63

7) Axel Mörner, OTTO Racing, Alpine, 63

8) Patrik Skoog, Race Team Gelleråsen, Porsche, 55

9) Alfred Nilsson, Lestrup Racing Team, BMW, 51

9) Joakim Walde, Lestrup Racing Team, BMW, 51

10) Gustav Bard, Race Team Gelleråsen, Porsche, 43

11) Robin Hansson, Fragus Motorsport, Porsche, 25

11) Johan Andersson, Fragus Motorsport, Porsche, 25

12) Niklas Lilja, Euroracing Scandinavia, Maserati, 8

12) Kari Mäkinen, Euroracing Scandinavia, Maserati, 8

McLaren jagar BMW i jakten på GT4-titeln.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Vilka får kliva upp överst på pallen i PRO AM-klassen vid säsongens slut? Oliver Söderström/Robert Serwanski eller Daniel Roos/Erik Behrens? Eller några andra?
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Marcus Annervi, Race Team Gelleråsen, är trea med tätkänning inför avslutningen.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Eken Motorsport-duon Victor Bouveng/Mats Ek Tidstrand har bara 19 poäng upp till pallplats i sin Mercedes AMG GT4.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
BAR-teamets Ginetta G55 GT4, med Nicklas Oscarsson/Sebastian Arenram vid ratten, är i allra högsta grad inblandade i striden om fjärdeplatsen.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
OTTO Racing har inte haft något flyt i de senaste deltävlingarna. Förarna Otto Gullberg och Axel Mörner hoppas på bättre tur i sin Alpine 110 GT4 i säsongsavslutningen.
Foto: Micke Fransson/teambild.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *