Porsche Festival på Rudskogen Motorsenter 13-14 september. Klart att Norge ska ha en bil i GT4 Scandinavia då. 

Det tycker åtminstone Pål Pettersen Berg som tillsammans med Odd Rune Nærsnes tar upp kampen med de svenska teamen i en Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport.

Pål Pettersen Berg, 51 år, från Trondheim är en van trackdayförare med erfarenhet av många av Europas stora och mest kända banor. 

– Det är också av människor i trackdaymiljön jag blivit uppmanad att prova på racing, berättar Pettersen Berg, som faktiskt tävlingsdebuterade helgen som gick.

Han tog sin nya Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport till Våler och den nästa sista deltävlingen i Norsk GT. Debuten gick bra. Han bokfördes för två pallplatser. 

Till GT4 Scandinavia på Rudskogen anmälde sig Pål Pettersen Berg först tillsammans med Roger Hermansen, känd från Porsche Carrera Cup Scandinavia. Hermansen kraschade sin Porsche 911 GT3 Cup (991 I) på Gelleråsen Arena, skulle inte hinna får den klar i tid till hemmatävlingen och då passade ett inhopp i GT4 perfekt. Men till följd av en skada har Hermansen tvingats kliva av och nu blir det i stället Odd Rune Nærsnes som tillsammans med Pettersen Berg ska ta upp kampen med de blågula ekipagen i GT4.

Odd Rune, pappa till Ole William Nærsnes som liksom Hermansen tävlar i Porsche Carrera Cup, har betydligt mer tävlingserfarenhet är Pettersen Berg. Nærsnes har kört Porsche i Norsk GT många säsonger och har en andraplats i GT2 från 2017 som främsta merit.

– De senaste åren har jag lagt nästan all min tid inom racingen på vårt team och Ole Williams satsning i Carrera Cup, men senaste starten gjorde jag faktiskt under Porsche Festival på Rusdkogen för ett år sedan. Och då vann jag det ena racet i GT2-klassen, berättar 53-åringen från Horten. 

Bilder.

Foto: Racefoto

Foto: Jerker Johansson

Pål Pettersen Berg kommer, tillsammans med Odd Rune Nærsnes, till start i GT4 Scandinavia på Rudskogen Motorsenter i sitt teams nya Porsche 718 GT4 Clubsport
Foto: Racefoto
Pål Pettersen Berg. Foto: Racefoto
Odd Rune Nærsnes. Foto: Jerker Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *