Porsche duon Marcus Annervi och Patrik Skoog segrade i det andra GT4 Scandinavia-racet på Rudskogen Motorsenter. Det var duons första seger för säsongen där AM-föraren Skoog bäddade för förstaplatsen redan i inledningen av racet och lämnade över till Annervi med god marginal ner till andraplacerade Sebastian Arenram (Ginetta). Arenram i par med Nicklas Oscarsson föll sedan tillbaka efter depåstoppet till en slutgiltig femteplats över mållinjen. 

Andra plats erövrade Daniel Roos (McLaren) som i par med Erik Behrens körde upp sig ifrån sjätteplats efter depåstoppet. Duon Roos/Behrens utökade med andraplatsen även sin mästerskapsledning till Oliver Söderström/Robert Serwanski som tog sin BMW M4 till en fjärdeplats i det andra heatet. 

Bakom Annervi och Roos i resultatlistan bjöd Mercedes-föraren Victor Bouveng på en fin uppkörning i par med Mats Ek Tidstrand. Bouveng tog över bilen från en åttondeplats och med snabba varvtider tog han direkt upp kampen med förarna framför. Bouvengs attackkörning belönades till sist med en tredjeplats i mål och duons andra pallplats för helgen.

I AM-klassen segrade Audi-paret Ronnie Gustafsson/Per Andersson före teamkollegorna Joakim Theander/Jesper Hoflin med Johan Andersson/Fredrik Danner på en tredjeplats med sin Porsche Cayman.

Resultaten från Rudskogen innebär att Behrens/Roos lämnar Norge med utökad mästerskapsledning före Söderström/Serwanski och med Porsche-föraren Marcus Annervi på tredje plats i tabellen. 

Patrik Skoog/Marcus Annervi.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Foto: Micke Fransson/teambild.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *