Med två nya toppresultat i Norge säkrade Marcus Annervi titeln i den första upplagan av Porsche Endurance Trophy

– En viktig seger för mig och teamet. Nu går vi vidare och kan fokusera på att kanske ta hem hela GT4-mästerskapet, säger Annervi.

Nystartade Race Team Gelleråsen – Porsche Center Örebro har dominerat Porsche Endurance Trophy under säsongen. Redan i premiären på Ring Knutstorp första helgen i maj tog Marcus Annervi, då i par med Gustav Bard, en dubbelseger i Porsche-mästerskapet i mästerskapet.

Det blev en dubbel även på Scandinavian Raceway, och senast på Rudskogen Motorsenter. I de tävlingarna var Patrik Skoog stark AM-förare bredvid Annervi i teamets Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. 

– Med undantag för några race har det varit en bra säsong. Vi har inte bara varit konkurrenskraftiga gentemot andra Porschar utan även hängt med bra totalt sett i GT4 Scandinavia, konstaterar Annervi.

På Rudskogen i Norge kom första segern och innan dess hade firma Annervi/Bard/Skoog kört till sig två andra- och lika många tredjeplatser.

– Men varken för segern i Porsche Endurance Trophy eller den starka insatsen totalt i GT4 Scandinavia kan jag ta åt mig all ära, långt därifrån, säger Annervi och lyfter fram Bards, Skoogs och hela mekanikerstabens insats.

– Alla har lika stor del i de framgångar vi nått. Det här har verkligen inte varit någon enmansshow.

Bakom Race Team Gelleråsen har Ricknäs Motorsport varit starkast hittills i Porsche Endurance Trophy. Efter en mindre lyckad premiär kom Philip Forsman och Håkan Ricknäs tillbaka starkt i Anderstorp (tvåa och trea) och i Midnattssolsloppet på Drivecenter Arena imponerade duon med dubbla segrar. En 25-poängare blev det även i det andra racet i Karlskoga.

Tyvärr tvingades duon stå över deltävlingen i Norge, men andraplatsen bakom Annervi delar de och förutsättningarna att de ska kunna behålla den är tämligen goda eftersom Patrik Skoog, som bara är tre poäng bakom, inte kör finalen. Där är Gustav Bard åter bredvid Annervi i Race Team Gelleråsen.

Femteplatsen i tabellen delas av Marcus och Hans Söderholm samt Joakim Theander, alla 96 poäng. Upp till Forsman/Ricknäs har de 37 poäng med 50 kvar att tävla om. 

Säsongen är som sagt inte över och även om en titel är säkrad finns det en stor hunger efter mer hos Race Team Gelleråsen. Inför GT4-finalen på Mantorp Park 4-5 oktober blickar hela teamet uppåt. Från sin tredjeplats i PRO AM-tabellen har Annervi 19 poäng till andraplacerade BMW-duon Oliver Söderström/Robert Serwanski. Till ledande Daniel Roos/Erik Behrens, McLaren, är det ytterligare fem.

– Det är jämnt i toppen och hade det inte varit för diskningen i det andra racet i Karlskoga så hade vi inte varit mer än tolv poäng från förstaplatsen.  Men i Mantorpfinaler kan ju allt hända, det har man ju sett och varit med om, säger Annervi och ler. 

Porsche Endurance Trophy.

Ställningen efter 5 av 6 deltävlingar.

1) Marcus Annervi (PRO), Race Team Gelleråsen, 198 poäng (klar mästare)

2) Philip Forsman (PRO), Ricknäs Motorsport, 133

2) Håkan Ricknäs (AM), Ricknäs Motorsport, 133

4) Patrik Skoog (AM), Race Team Gelleråsen, 130

5) Marcus Söderholm (AM), Ricknäs Motorsport, 96

5) Hans Söderholm (AM), Ricknäs Motorsport, 96

5) Joakim Theander (AM), Eken Motorsoort, 96

8) Jesper Hoflin (AM), Eken Motorsport, 69

9) Gustav Bard (AM), Race Team Gelleråsen, 68

10) Johan Andersson (AM), Fragus Motorsport, 58

11) David Lefévre (AM), Eken Motorsport, 50

11) Simon Sjöö (AM), Eken Motorsport, 50

13) Fredrik Danner (AM), Team 77/Fragus Motorsport, 33

14) Paul Blomqvist (PRO), Eken Motorsport, 27

14) Hugo Andersson (PRO), Mtech Competition, 27

14) Linus Pröjtz (AM), Mtech Competition, 27

14) Pål Pettersen Berg (AM), Ohana Racing, 27

14) Odd Rune Nærsnes (AM), Ohana Racing, 27

19) Robin Hansson (PRO), Fragus Motorsport, 25

Marcus Annervi – klar mästare i Porsche Endurance Trophy.
Foto: Jerker Johansson
Race Team Gelleråsens Trophy-vinnande Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Marcus Annervi inledde segerfesten med Gustav Bard (mitten) i premiären på Ring Knutstorp. Till vänster ses teamchefen Richard Göranson.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
På Rudskogen Motorsenter vann firma Patrik Skoog/Marcus Annervi inte bara i Porsche Endurance Trophy. I det andra heatet var de först över mållinjen av alla ekipage i GT4 Scandinavia.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Philip Forsman/Håkan Ricknäs är tvåa inför finalen på Mantorp Park.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Marcus och Hans Söderholm delar femteplatsen i teamets Porsche 911 GT4.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Joakim Theander har imponerat i sin debutsäsong i racing.
Foto: Jerker Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *