Det var Mercedes och Alpine som toppade resultatlistan när kvalet i GT4 Scandinavia avgjordes på Mantorp Park.  I PRO-klassen toppade Eken Motorsports Victor Bouveng tidslistorna efter ett spännande kval. Bouveng kämpade med däckstemperaturen på den kylslagna banan och tog hem pole position i absolut sista stund. Bouvengs snabbaste tid petade ner Porsche-föraren Marcus Annervi till andra plats med två tiondelars marginal. 

Bakom Bouveng och Annervi var kvalets stora överraskning AM-föraren Ronnie Gustafsson som i sin Audi R8 slog till med en tredje tid före några av mästerskapets absoluta toppförare. Gustafssons topptid innebär extra krydda i AM-klassen där topp tre endast skiljs åt utav fem poäng i mästerskapstabellen inför avgörandet på Mantorp Park.

I PRO/AM-klassen var det AM-förarna som glänste för mästerskapets toppekipage. Erik Behrens som delar ALFAB-Racings Mclaren med Daniel Roos kvalade in som tvåa till race två, medan PRO-föraren Roos inte mäktade med mer än en sjättetid till heat ett.  Behrens/Roos startar därmed också före sina värsta konkurrenter i totalmästerskapet duon Oliver Söderström/Robert Serwanski som i sin BMW kvalificerade sig som åtta respektive trea inför lördagens två race.

Till det andra heatet under morgondagen kommer dock Behrens och Serwanski främst få ta upp kampen mot Otto Gullberg i och hans Alpine. Han tog hem pole position under AM-kvalet med dryga fyra tiondelars marginal. Gullberg som kör ensam under helgen då förarkollegan Axel Mörner fått förhinder, kvalificerade dessutom till sig en fjärdeplats i det första kvalet och finns med i den absoluta toppen på gridden.

Inför morgondagens två race med Bouveng/Tidstrand respektive Gullberg i pole position kommer publiken på Mantorp Park bjudas på tät racing. I kvalet för PRO-förarna skiljde nämligen mindre än en sekund mellan de åtta förarna i toppen.

GT4 Scandinavia heat ett startar 10:05 och heat två 15:58 och ni följer racen via SBFplay.se

För komplett resultatlista – se www.gt4series.se

Victor Bouveng. Foto: Micke Fransson
Victor Bouveng/Mats Ek Tidstrand. Foto: Micke Fransson
Otto Gullberg. Foto: Micke Fransson
Ronnie Gustafsson. Foto: Micke Fransson
Daniel Roos/Erik Behrens. Foto: Micke Fransson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *