Det blev finalsuccé för Otto Gullberg och hans Alpine GT4 på Mantorp Park under finalhelgen. Dubbelseger och en perfekt säsongsavslutning i en i övrigt ganska ojämn debutsäsong för teamet i GT4 Scandinavia. Bakom Gullbergs båda segrar firade dock både  PRO/AM-duon Erik Behrens/Daniel Roos samt AM-föraren Fredrik Danner sina historiska titlar i den första upplagan av GT4 Scandinavia.

Bakom dominerande Gullberg i det inledande racet tog sig Daniel Roos/Erik Behrens in som tvåa över mållinjen. Ett race som framförallt präglades utav en stark uppkörning utav Behrens till prispallen. Jämte PRO/AM-förarna tog sig överraskande Fragus Motorsport med AM-paret Johan Andersson/Fredrik Danner hela vägen upp på den totala prispallen. Detta trots en olycklig start på racet med en kollision under det inledande varvet. Den fina körningen grundlade dessutom Fredrik Danners jakt på AM-titeln som säkrades under race två.

Inför det andra heatet var förutsättningarna klara. Erik Behrens/Daniel Roos startade racet med femton poängs marginal ner till Robert Serwanski/Oliver Söderström. De två ekipagen brakade samman direkt i starten och Behrens linkade tillbaka med punktering och upprörda känslor i ALFAB-lägret. Med Mclaren-bilen längst bak i fältet tändes hoppet för Serwanski. Något som grusades direkt utav den flyende Otto Gullberg som inte lämnade någon möjlighet för konkurrenterna att plocka hem segern. Detta gav Daniel Roos en bekväm resa över mållinjen mot titeln i PRO/AM-klassen.

I AM-klassen plockade Fragus Motorsport med Fredrik Danner/Johan Andersson hem segern efter ett händelserikt race. I fighten mot Audi R8-förarna Per Andersson/Ronnie Gustafsson blev det flertalet positionsbyten och en sevärd fight för publiken runt Mantorp Park. Danner/Andersson seglade sen iväg från Andersson/Gustafsson och bärgade både racesegern och titeln för Fredrik Danner, som tidigare under säsongen var radarpartner till just Ronnie Gustafsson i Audin.

Roos/Behrens samt Danner historiska mästare i GT4 Scandinavia.

Daniel Roos/Erik Behrens, mästare i PRO AM-klassen. Foto: Micke Fransson
Fredrik Danner, mästare i AM-klassen. Foto: Micke Fransson
Otto Gullberg, vann båda raden i finalen i sin Alpine. Foto: Micke Fransson
Johan Andersson/Fredrik Danner. Foto: Micke Fransson
Ronnie Gustafson, tvåa i AM-klassen. Foto: Micke Fransson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *