Nu är den klar, kalendern för GT4 Scandinavia 2020. Totalt omfattar mästerskapet sex deltävlingar. Det blir premiär på Ring Knutstorp 15-16 maj och finalen avgörs på Mantorp Park 2-3 oktober.

Förra helgen korades de första mästarna i GT4 Scandinavia. Efter finaltävlingen på Mantorp Park hyllades Daniel Roos/Erik Behrens, Fredrik Danner och Lestrup Racing Team för sina titlar i PRO AM-, AM- respektive Teammästerskapet.

Nu tar GT4 Scandinavia sikte på nästa säsong och presenterar här kalendern för 2020. Precis som i år blir det sex helger och tolv race. Nytt är att serien kör två gånger i Norge. 

– Intresset från norska team och förare är stort för GT4 Scandinavia. Med dubbla besök på Rudskogen Motorsenter, som inte ligger långt från den svenska gränsen, räknar vi med att några norska team hänger på och kör hela GT4-serien, säger promotorn Leif Lindström och tillägger:

– Men det finns ytterligare skäl till att vi väljer att åka Rudskogen två gånger. Ett är att banan i Rakkestad med sin layout är en verklig favorit för alla förare. 

Mästerskapet inleds på Ring Knutstorp 15-16 maj och därefter väntar första besöket i Norge 29-30 maj. 12-13 juni står Drivecenter Arena utanför Skellefteå på tur. Årets premiärtävling där blev mycket lyckosam med nästan 18.000 människor som kantade den nya, häftiga banan, som för övrigt är den längsta i landet. 

Avslutningen på mästerskapssäsongen 2020 kommer att se ut som 2019 med Gelleråsen Arena (14-15 augusti), Rudskogen Motorsenter II (11-12 september) och Mantorp Park (2-3 oktober). Ett starkt och vinnande koncept.

– GT4 Scandinavia är alltså uppdelat i två block med tre helger på våren och tre under hösten. Det längre sommaruppehållet tror jag uppskattas av många team och förare. Dels ger det möjlighet till ledighet men det öppnar också upp för teamen att prova på någon tävling utomlands. GT4 är globalt och det finns en hel del att välja mellan, säger Lindström.

GT4 Scandinavia kommer att köra samtliga sina tävlingar 2020 tillsammans med Porsche Carrera Cup Scandinavia. I flera utav dem kommer även STCC TCR Scandinavia och Ginetta GT5 Challenge att ingå. 

GT4 Scandinavia

Kalender 2020

15-16 maj: Ring Knutstorp

29-30 maj: Rudskogen Motorsenter, Norge

12-13 juni: Drivecenter Arena

14-15 augusti: Gelleråsen Arena

11-12 september: Rudskogen Motorsenter, Norge

2-3 oktober: Mantorp Park

Det blir två besök på förarnas favoritbana 2020, Rudskogen Motorsenter i Norge.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Nu tar promotorn Leif Lindström sikte på 2020 och den andra säsongen för GT4 Scandinavia. Kalendern är redan klar.
Foto: Jerker Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *