Marcus Annervi blev under säsongen den förste mästaren i Porsche Endurance Trophy Scandinavia. I lördags hedrades GT4-föraren för den insatsen på Porsche Motorsports Night of Champions i tyska Weissach.

– En fin tillställning som jag verkligen uppskattar att jag fick vara med på, säger Annervi.

Porsche Motorsports Night of Champions är en klassisk och exklusiv avslutning på racingsäsongen. I Weissach prisas årets mest framgångsrika Porsche-förare världen över. Marcus Annervi vann premiärupplagan av Porsche Endurance Trophy i GT4 Scandinavia och fick därför en inbjudan till galamiddagen.

– Eftersom inbjudan gällde två personer kändes det givet för mig att ta med mig Gustav Bard, som redan under finalhelgen på Mantorp Park pratade om att var sugen på att följa med, säger Annervi. 

Bard var den ene av Marcus Annervis förarkollegor i Race Team Gelleråsens Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Den andre var Patrik Skoog. 

Som uppladdning inför galakvällen passade Annervi och Bard på att besöka Porsche Museum i Stuttgart. En upplevelse som också gjorde intryck på den 23-årige mästaren.

– Vilken anläggning! Vilken imponerande utställning, konstaterar han.

Allt talar för att vi får se Marcus Annervi i GT4 Scandinavia även 2020. Hans ambition är att med Race Team Gelleråsen försvara årets titel – och kanske köra hem hela GT4-mästerskapet!? 

Dessutom kan det bli så att teamet med Richard Göransson som chef driver ytterligare en bil i mästerskapet kommande säsong. 

Marcus Annervi och Gustav Bard på Night of Champions 2019.
Marcus Annervi får ta emot sitt pris för segern i Porsche Endurance Trophy Scandinavia.
Marcus Annervi och Gustav Bard på väg på galamiddagen i Weissach.
Det var i denna Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport Marcus Annervi blev det förste mästaren i Porsche Endurance Trophy. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *