I fjol bokfördes Patrik Skoog för tre pallplatser på lika många tävlingar i GT4 Scandinavia. I år kör den erfarne sörmlänningen mästerskapets samtliga deltävlingar med sikte på ännu större framgångar.

– Vi siktar högt, försäkrar Skoog som kommer till start med en nygammal förarkollega vid sin sida.

Patrik Skoog är klar för GT4 Scandinavia 2020 och i år får publiken alltså se honom i samtliga race. Skoog lämnar den delade andresitsen bredvid Marcus Annervi i Race Team Gelleråsen för att satsa fullt ut på mästerskapet.

Skoog kommer att vara anmäld av egna teamet PFI Racing, men satsningen kommer att ske i samarbete med gänget han representerade i fjol. Därmed står det klart att det blir två Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport under tälttaket hos Race Team Gelleråsen i år.

Racingsäsongen 2019 blev intensiv för Patrik Skoog. I sin comeback gjorde 54-åringen från Torshälla inte bara tre inhopp i GT4 Scandinavia. Han körde dessutom Porsche Carrera Cup där han blev femma totalt i Porsche Approved Cup. På sin väg mot den tabellplaceringen erövrade han sex pallplatser i klassen. 

Pallplatser – tre noga räknat – blev det även i GT4 Scandinavia där Skoog, tillsammans med Gustav Bard, hjälpte fram Marcus Annervi till en tredjeplats i Pro Am-klassen och en överlägsen triumf i Porsche Endurance Trophy.  I det alldeles egna Porsche-mästerskapet i GT4 bokfördes Skoog, i par med Annervi, för fyra racesegrar, en andraplats och en fjärdeplacering.

Carrera Cup-bilen har Skoog sålt vilket innebär att han helt kommer att koncentrera sig på GT4 Scandinavia den här säsongen.

– Det var inte så lätt att dubblera för det var en väldig omställning att hoppa från Carrera Cup-bilen till GT4-bilen och tvärt om. Det blev inte riktigt bra något utav det kan jag tycka, säger Skoog. 

I år blir det bara GT4 vilket bland annat ger Patrik mer tid att hjälpa sonen Henric i hans internationella racingkarriär. 2 x Skoog blir det alltså inte i GT4 Scandinavia den här sommaren, men väl Patrik Skoog och Kenne Rydgren. Det är nämligen den 47-åringe Am-föraren som kommer att göra Patrik sällskap i satsningen.

– Kenne har kört mycket på bana och gjort en hel del inhopp i olika tävlingssammanhang. Bland annat körde han Swedish GT för PFI Racing både 2014 och 2015. Dessutom är han ultravass på Nürburgring där han kört VLN med oss, säger Skoog och tillägger:

– Sedan är han från Örebro, som alla andra vassa racerförare!

Kombinationen Patrik Skoog/Kenne Rydgren ser ut att kunna bli riktigt vass i mästerskapets Am-klass. 

– Vi siktar högt. Det gör vi ingen hemlighet av. Jag tror att vi har goda förutsättningar att hävda oss bra i klassen, men vi ska även försöka utmana ekipagen i Pro Am. Jag är jättespänd på det här och tror att det kan bli riktigt bra.

Patrik Skoog är klar för hel säsong i GT4 Scandinavia 2020.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Det blir i en Porsche 718 Cayman GT4 Patrik Skoog och Kenne Rydholm gör sin satsning i GT4 Scandinavia.
Foto: Micke Fransson/teambild.se
Tillsammans med Marcus Annervi (t.h.) nådde Patrik Skoog många fina framgångar i sina inhopp i GT4 Scandinavia förra säsongen.
Foto: Micke Fransson/teambild.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *