Det finns några Ginetta G55:or i landet. Här ser vi Peter Eriksson som luftar sin på Kinnekulle Ring. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Rasmus Hedberg och Filip Engdahl har tävlat i Ginetta GT5 Challenge under flera säsonger. Nu tar de steget från G40-modellen till den större G55 och kör i årets GT4 Scandinavia. En serie som i likhet med andra blivit kraftigt försenad på grund av pandemin. Sex tävlingshelger var från början planerade men nu får teamen nöja sig med halva antalet.

Premiär på Gelleråsen Arena om två veckor och sen blir det ett uppehåll till Mantorp Park och Ring Knutstorp under två på varandra följande veckor i början av oktober.

Den Ginetta G55 som FH Racing köpte förra året har funnits i Sverige i flera år, men aldrig tävlat. Den beställdes ny av Stefan Larsson för att främst användas till track days. En tanke fanns också att Stefans son Simon skulle köra den, men planerna ändrades när de bestämde sig för att köra VW Golf-Cup i Tyskland i stället.

Ginetta G55 och föregångaren G50 är ingen ovanlig bil på svenska banor. Redan 2010 ingick en G50 i PWR Racing och bland de som körde den fanns Hampus Rydman och Poker Wallenberg själv. Hampus som några år senare tog hem Modsport i en annan G50. I Norge var modellen ganska vanlig och flera tävlade också i Swedish GT med framgång. Alexander Schjerpen var en av dem och han tog senare steget till British GT. Johan Rosén och Peter Larsen är andra som kört G50/G55 både här hemma och utomlands. Förra året tog duon Niklas Oscarsson och Sebastian Arenram flera pallplatser med en annan G55. En bil som importerades av Bror Ellfolk och som även kördes av Niclas Lindström. Nu har den sålts ännu en gång och nye ägaren Peter Eriksson kör den för närvarande i SSK-serien.

Trots att det är tolv år sedan G50 lanserades är den och G55 fortfarande konkurrenskraftiga i olika serier och mästerskap runt om i världen. Eftersom den är förhållandevis enkel att sköta och billig att driva har den blivit riktigt populär, inte minst bland mindre team .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *