Fjolårsmästarna tillbaka i GT4

2020-09-12
Robert Björkman

Efter det blygsamma GT-startfältet på Gelleråsen för en månad sedan ser det betydligt bättre ut när klassen kommer till Mantorp Park 2-3 oktober. Förra årets mästare Daniel Roos/Erik Behrens är tillbaka i Alfab´s McLaren 570S i vad som blir deras enda framträdande i år.

  • Vi hade inte tänkt köra alls i år med tanke på allt som hänt, berättar Erik Behrens. Men nu vill vi ändå bidra till att visa upp GT på ett bra sätt innan den korta säsongen är helt över.

GT4 Scandinavia lanserades förra året och i genomsnitt deltog 13 bilar per tävlingshelg. Men under vintern tappade klassen flera team och när Corona var ett faktum ställdes de inledande tävlingarna in. Det har fått till följd att bara två helger kommer att genomföras – Gelleråsen och Mantorp Park.

  • Det här märkliga året har drabbat GT-klassen mer än någon annan och därför är det skönt att se ett hyggligt antal bilar igen, säger klassens promotor Leif Lindström.

GT4 och gästklassen GTC kör båda sina 50 minuter långa lopp på lördagen. Som vanligt innehåller de obligatoriska depåstopp och förarbyten.


Våra partners

© GT4 Scandinavia 2021
En website av Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram