GT4 Scandinavia mästerskapet vanns av Marcus Annervi och Gustav Bard före Philip Forsman och Håkan Ricknäs.

Det blev en kort säsong för GT4-klassen med endast två helger och fyra deltävlingar. Avslutningen på Mantorp bjöd på fler deltagare än Karlskoga i augusti men ingen kunde hindra duon Annervi/Bard att plocka hem totalsegern. På Mantorp vann de första loppet före Philip Forsman/Håkan Ricknäs, båda i Porsche Cayman, med Daniel Roos/Erik Behrens trea i Alfab´s McLaren. I Race 2 var det Roos/Behrens som var vassast med Annervi/Bard som tvåa och Alexander Graff/Fredrik Danner trea, de senare i Ek Tidstrands Mercedes.

Med i kampen om placeringar där bakom fanns en brokig skara sportbilar – Alfred Nilsson/Joakim Walde i BMW M4, ”Babalus”/ Christian Hobohm i Porsche Cayman, Filip Engdahl/Rasmus Hedberg, Ginetta G55 och Kari Mäkinen/Thomas Belfrage i Ferrari 360.

Till nästa säsong sker en nysatsning på GT4-klassen och flera nya team och bilar väntas komma till start. En kalender presenteras under oktober.

Marcus Annervi tog starten i det första racet och han lämnade över ratten till Gustav Bard som körde i mål som segrare.
Gustav Bard tar målflaggan först av alla i första racet.
Pristagarna i helgens första GT-race. Fr v: 2:orna Daniel Roos och Erik Behrens, 1:orna Marcus Annervi och Gustav Bard samt 3:orna Philip Forsman och Håkan Ricknäs.
Det var skymning när det andra racet startades.
Pristagarna efter andra GT-racet. Fr v: 2:orna Marcus Annervi och Gustav Bard. Segrarna Daniel Roos och Erik Behrens samt 3:orna Fredrik Danner och Alexander Graff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *