Årets kanske hetaste nyhet i motorsportsverige är att Toyota Gazoo Racing Sverige på allvar ger sig in i GT4 Scandinavia. Hans Holmlund och Emil Skärås kommer bilda PRO/AM-paret som kommer köra den nya Toyota Supra GT4.

GT4 Scandinavia har i år fått ny luft under vingarna och presenterar med stolthet Toyota Gazoo Sveriges nya storsatsning på klassen. Den nyutvecklade Toyota Supra GT4:an blir ett potent vapen i jakten på mästerskapet 2021. Toyota blir därmed ytterligare ett bilmärke som satsar på klassen. Detta innebär att det kan bli uppemot sju eller åtta olika bilmärken i serien.

Vi får gå långt tillbaka i tiden för att se ett mästerskap i Sverige involvera så många biltillverkare. GT4 Scandinavia kör fyra racehelger 2021 och erbjuder ett unikt upplägg med depåstopp och längre racedistanser. Serien kommer att visas live i STCC+ med uppföljande highlights på seriens sociala medier.

Anmälningen till mästerskapet är fortfarande öppen och stänger i slutet av april.

 – Vi har ett bra antal anmälningar redan och det är stort intresse för serien. Jag tror och hoppas att vi kan bli upp mot 16–20 bilar till någon av tävlingarna. Anmälningslistor kommer presenteras när anmälningstiden är slut och deltagare som är klara kommer presenteras löpande, säger nya promotorn för klassen, Robert Björkman.

Robert fortsätter:
 – Vi kommer presentera en mängd olika nyheter kommande månader. Det pågår ett intensivt arbete att få ihop alla samarbeten och partners. Går allting bra så kommer det innebära lägre kostnader och mer körtid för våra deltagare och en bättre produkt för publiken.

Toyota Supra GT4 har en rak 6-cylindrig motor med 430 hästar och 650 Nm i vrid. Bilen har ett Akrapovic avgassystem och en 7-växlad låda. Brembo bromsar den här maskinens 1350 kg. Bilen är byggd och utprovad av Toyota Gazoo Racing Europa vilket är samma firma som bygger Toyotas WRC och WEC bilar.      

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *