Peter ”Poker” Wallenberg och 20-årige norrmannen Magnus Gustavsen kämpar gemensamt om ädelmetall i Scandinavian GT4. PRO/AM-duon kommer att tävla i en ny Audi R8 LMS GT4 från Audi Sport under teamnamnet Poker Racing for Charity – J-Tech.

Efter många år i olika GT-bilar har Peter “Poker” Wallenberg de senaste åren tävlat i STCC, både med CUPRA och Audi, under Racing for Charity-flagg.

Nu gör Poker skiftet tillbaka till GT-racing i en Audi R8. Bilen, som kommer att drivas av J-Tech på tävlingshelgerna, befinner sig just nu hos PWR Racing i Vikmanshyttan för att förberedas för årets säsong.

– Jag har haft fantastiskt roliga år i STCC och det gläder mig att se att årets STCC-startfält ser starkare ut än på många år.  Senast jag tävlade i en GT-serie var tillsammans med Haglöf i en Lamborghini, då vann vi mästerskapet. Men det börjar bli några år sedan jag körde GT-bil, det blir en spännande utmaning att komma in i det igen. Från framhjulsdriven, liten touring car i STCC till större bakhjulsdriven bil i GT. Jag ser fram emot att komma igång med en ny säsong och testa vår nya bil, den ser riktigt vass ut. Sen känns det kul att få tävla tillsammans med en hungrig juniorförare, säger Peter ”Poker” Wallenberg.

Medföraren i den helt nya bilen blir 20-årige junioren Magnus Gustavsen som under fjolåret tävlade i STCC i en Audi RS3 LMS. Utöver tävlande i STCC har Magnus gjort en säsong i Formula Nordic-mästerskapet med en vinst och totalt två pallplatser under bältet.

– Jeg ser virkelig fram mot og starte sesongen i GT4. For meg er dette er riktig valg da jeg vil inn mot GT racing og føler at GT4 er perfekt for å bygge erfaring! Det kommer til å være hard konkurranse å det blir viktig å lære fort å bruke erfaringen jeg har fått så langt i karrieren på en bra måte. Jeg tror at vi kommer til å være sterke å ambisjonene er høye! Jeg håper at vi kan være i toppen gjennom hele sesongen å at vi kan være med å fighte om tittelen tilslutt. Å få gjøre dette sammen med et så bra team føles veldig bra da dette legger grunnlaget for å få et bra resultat, säger Magnus Gustavsen.

Tävlingskalendern för GT4 Scandinavia består av fyra racehelger som körs parallellt med STCC och har premiär på Skellefteå Drive Center Arena 18-19 juni. Man besöker sedan Gelleråsen Arena och Anderstorp innan finalen på Mantorp Park 1-2 oktober.

– Även om det är vårt första år i GT4 Scandinavia, som kommer att få ett riktigt starkt startfält i år, så är vårt mål som team att nå pallen. Jag ser verkligen fram emot att jobba med både Magnus Gustavsen som är en lovande junior med höga ambitioner och Poker Wallenberg som med sin erfarenhet från GT bilar och STCC säkerligen kommer att finnas med i toppen av AM kategorin, säger Joakim Zetterström, teamchef J-Tech.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *