Första varven var det en intensiv kamp mellan de fyra första bilarna som låg tätt med bara sekunden mellan dem. Daniel Roos gjorde sedan ett rejäl ryck precis innan depåstoppen.

Efter depåstoppen var rangordning densamma med Alfab etta, Toytoa Gazoo Sweden tvåa, J-Tech trea och Lestrup Racing fyra. Joakim Walde satte direkt press på Poker Wallenberg och efter att ha växlat positioner så var Poker Wallenberg (J-Tech) för snabb på gasen ut ur kurva ett och snurrade av banan och fastnade. Det blev gulflagg och Safety Car. Detta gjorde att fältet samlades ihop och de sista tio minuterna blev därför en riktig batalj.

Hans Holmlund (Toyota) gjorde en stöt efter långa bakrakan på Erik Behrens i ledning men i utgången tappade de fart och då passade Joakim Walde på att smyga upp i topp. Topp fyra hade sedan en rejäl batalj. I striden hetta lyckades då Calle Ward ta sig om Walde upp första på plats.

RESULTAT

PRO/AM
1:a Joakim Walde / Victor Bouveng
2:a Erik Beherns / Daniel Roos
3:a Hans Holmlund / Emil Skärås

AM/AM
1: Håkan Ricknäs / Calle Ward
2: Kjelle Lejonkrans / Patrik Skoog

Foto: Jonas Christensen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *