Calle Ward tog starten från sin sensationella pole position. Tyvärr så bromsade han sent in i kurva två efter långa rakan och fick åka brett ute i gruset och ramlade ner i startfältet. Upp i ledning gick Hans Holmlund med sin Toyota Supra, tätt följd av Calle Rosenblad i J-Techs Audi R8. Joakim Walde, Lestrup BMW M4 GT4, fick det snabbt hett om öronen när han uppvaktades av både Erik Behrens, Mclaren och AM/AM ledaren Patrik Skoog i sin Porsche Cayman 718. Calle Ward uppvaktade Joakim Walde om sjätte platsen under många varv.

Patrik Skoog presterade kanske en av de starkaste körningarna i år för hans del genom att ta sig förbi Erik Behrens på tredjeplats. Skoog som leder AM/AM mästerskapet lyckades även bit för bit ta sig ikapp Carl Rosenblad på andra plats innan depåstoppen. Skoog valde att ligga kvar ute när de flesta andra var i depå. Längst av alla höll sig dock Calle Ward som var ivrig att kämpa ikapp en del av den tiden som han förlorade på första varvet.

Efter depåstoppen var Emil Skärås i Toyota Gazoo Racing team i ledning före Magnus Gustavsen i J-Tech Audi R8. Otto Gullberg, Renault Alpine A110, var nu uppe på tredje plats. Med lite drygt 14 minuter kvar av loppet dyker Otto på insidan in i sista kurvan och lyckas ta sig om Gustavsen och därmed gick Gullberg upp på andra plats.

Med nio minuter kvar får Håkan Ricknäs slagläge på Gustav Bard i AM/AM fighten. Tyvärr avbryts denna kamp genom att Marcus Annervi satsar för hårt ut ur Hansen kurvan och snurrar in i räcket på utsidan av kurvan. Marcus får ont i benet och haltar ut ur bilen men efter omvårdnad så mår han bra. Safety car kommer ut och racet kommer inte i gång igen. Först i mål är då Emil Skärås, följd av Otto Gullberg och Magnus Gustavsen.

Hela resultatlistan hittar ni här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *