Eken Motorsport som levererar nyckelfärdiga lösningar i GT4 utökar teamet med en Mercedes AMG GT4 till 2022.

Bilen kommer dock redan vara på plats och delta på Mantorp Park i helgen. Där Patrick Rundqvist (PRO) känd från Porsche Carrera Cup och norrmannen Marius Solli Poulsen (AM) som kommer från Norsk GT racing, kommer köra bilen under avslutningen i GT4 Scandinavia.

Eken Motorsport som i år har drivit en bil i mästerskapet med Mats Ek Tidstrand och Fredrik Roos är ett av de första teamen att gå ut officiellt med att de tänker köra med två bilar 2022.

– Vi tittar på att få till ytterligare bilar då serien är på väg uppåt just nu, men två bilar kommer vi med minst till 2022. Finns det förare som är intresserad av GT4 som vill testa under vintern så finns det möjligheter hos oss. Det kommer även finnas möjligheter till att köra internationellt med teamet under kommande år, säger Ante Lindberg, teamchef på Eken Motorsport.

– Vi är stolta att Eken Motorsport väljer att tävla i vår serie. De har varit en av våra stora supporters under året och nu det första teamet som stödjer oss nästa år. Att kunna skicka ut sådana positiva signaler redan innan säsongen är slut är viktigt för serien, säger Robert Björkman som driver GT4 Scandinavia.    

Patrick och Marius kommer kliva in ett startfält med 12 bilar på Mantorp. Första träningen börjar på lördag eftermiddag på Mantorp Park.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *