Trots att vädertjänsterna spått uppehåll så regnade det både på längden och tvären när bilarna rullade ut för säsongens sista kval. Om man trodde att resultatet skulle vara klart på förhand så visade det här kvalet verkligen att allt kan hända och att oerhört mycket kan påverka i jakten på Pole Position.

Italienaren, Matteo “Babalus” Santoponte, som kom från ett 28-gradigt Rom till ett blött och kallt Mantorp hade mössan på och tyckte inte att det svenska vädret var varken välkomnande eller mysigt. Men detta till trots så tog han Pole Position i Pro-kvalet 81 tusendelar före Marcus Annervi. Således två Porsche 718 Cayman GT4 i topp. Mästerskapets nuvarande topptrio slutade på tredje (Roos, McLaren), femte (Gustavsen, Audi R8 LMS) respektive sjätte (Skärås, Toyota Supra) plats.

I AM-kvalet tog Patrik Skoog Pole Position 12 tusendelar före Calle Ward. Nykomlingen Marius Solli Poulsen slutade på en femte plats. Sjätte snabbaste tid hade den forne legendaren Janne “Flash” Nilsson åstadkommit under loppet, någonstans mellan första varvets snurr och sista varvets avåkning.

Ska Patrik Skoogs Pole Position räcka för att behålla ledningen och vinna mästerskapet eller kommer Håkan Ricknäs och Calle Ward ta ikapp de poäng de ligger efter och gå om och ta mästerskapstiteln?

Det är många aspekter som spelar in i dagens två race och trots att spelet om mästerskapet är i stort fokus så ska vi inte heller glömma att det också är två race där det handlar om individuella resultat och poängplockande precis som vanligt. Kanske kommer någon upp på pallen för första gången den här säsongen? Hur tror ni att racen kommer sluta idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *