GT4 Scandinavia 2022, kalendern är klar!

2021-11-24
Robert Björkman

Efter en lång höst med mycket förhandlingar och turer kring möjliga tävlingar för GT4 Scandinavia har nu kalendern kommit på plats. Det blir fem tävlingar, varav fyra i Sverige. Den stora överraskningen och kronjuvelen i kalendern är en tävling i kanske det största GT4 eventet i världen. När serien gästar TotalEnergies 24H på Spa i Belgien sista helgen i Juli.

Ett första steg i det nya fördjupade samarbetet med SRO gör att vi har möjligheten att gästa ett av de största GT racing-eventen i världen. Vi kommer att köra ihop med GT4 Europe och är en av supportklasserna till 24-timmars. Tillsammans med GT4 Europe kommer vi ha ett startfält på ca 60 bilar. Det kommer bli ett av de häftigaste eventen både på vår kalender och GT4 Europe. En sann kronjuvel i kalendern. Säger Robert Björkman, promotor.

En annan förändring är att GT4 Scandinavia kommer köra två tävlingar med Porsche Carrera Cup med start på Anderstorp i Maj och sedan Fällfors, Skellefteå i Juni. Efter Spa så återvänder vi till Anderstorp ihop med STCC och avslutar sedan på Gelleråsen 23-24 September.

Race 1: 13-14/5 Scandinavian Raceway Anderstorp

Race 2: 17-18/6 Drivecenter Arena, Fällfors

Race 3: 26-30/7 TotalEnergies 24H, Spa Belgium

Race 4: 03-04/9 Scandinavian Raceway Anderstorp

Race 5: 23-24/9 Gelleråsen Arena


Våra partners

© GT4 Scandinavia 2021
En website av Bloms IT
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram