I Dubai så har nu både träningar och kval körts inför helgens stora drabbning. Ett antal inofficiella testpass har avverkats med en del tekniskt strul för bilarna 928 och 929 med svenska kvartetter. Fett som kastats ur hjullagren hade hamnat på ABS-givarna och gjorde säkert både en och två inbromsningar onödigt spännande.

På fria träningen så såg det dock bättre ut och båda bilarna genomförde stabila pass med 24 och 26 varv vardera över den timmeslånga träningen. I klassen 992-AM där bilarna kör är det 9 bilar totalt. HRT Performance, som teamet heter, har inte mindre än fyra bilar i klassen. Det blev placering fyra och fem på träningen med övertag för bil 929 med Henrik och Patrik Skoog, Gustav Bergström samt Emil Persson som har fått hoppa in i sista sekund för Gustav Bard som fått oturligt nog har fått covid.  

Kvalificering sker genom att tre förare får varsitt pass att sätta en tid på och sedan får bilen ett snitt på dessa tre varv. Det snittet avgör sedan startpositionen i racet. Första kvalgruppen såg Tommy Gråberg i bil 928 och Gustav Bergström i bil 929. Gustav med tiden 2.05.140 på en tredjeplats i klassen var strax under en tiondel före Tommy 2.05.217 på fjärde plats.

Andra kvalgruppen såg Hans Holmlund i bil 928 och Emil Persson i bil 929. Båda lyckades förbättra tiderna från första passet. Emil Persson in på en fantastisk andraplats i klassen med 2.04.057 och Hans Holmlund på en fjärde plats med 2.04.536.  

I det tredje passet klev det stora artilleriet in; Daniel Ros i 928 och Henrik Skoog i 929. Inte bara etta och tvåa i klassen utan hade även varit tvåa och trea i 992-PRO klassen med sina tider. 2.02.349 för Henrik Skoog och 2.02.358 för Daniel Ros.

Detta innebär att bil nr 929 startar tvåa i klassen och 33:a totalt och bil nr 928 startar fyra i klassen och 37:a totalt. Snabbast i klassen var bil nr 923 Huber Racing med ett snitt på 2.03.841. Bil nr 929 hade 2.03.848 i snitt. Snacka om jämnt!

I GT3-klassen och total etta på kvalet var Team WRT´s Audi R8 LMS GT3 med suveräna Dries Vanthoor över sju tiondelar snabbare än någon annan. Joel Eriksson i Leipert Motorsports Lamborghini blev 24:a totalt och 13:e i GT3 klassen. Ikväll körs det sista varven innan race med fokus på natt-träning. De första startleden innehåller Audi, Mercedes och Porsche när årets upplaga av Dubai 24-timmar drar igång imorgon fredag 15:00.  

Livetiming: https://livetiming.getraceresults.com/24hseries#screen-results

Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=du4ZCk-DYc4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *