Banornas bana, världens vackraste, eller kort och gott Juvelen. Spa i Belgien har blivit kallat många saker. Den mytomspunna 7 km långa asfaltslingan i skogen sydost om Liége kommer 2022 inte bara köra Formel 1. Det kommer också vara platsen där GT4 Scandinavia kör tredje racet för säsongen.

För att förbereda för (bland annat) GT4 Scandinavia görs nu stora ombyggnationer runt banan för att utöka säkerheten för deltagarna. Kanske den största och mest omtvistade ändringen görs i Eau Rouge (T2) och Raidillon (T3). Världens kanske mest kända banparti har sett en del olyckor senaste åren och nu utökas avåkningszonerna på sidorna. Puristerna hävdar att man ändrar karaktären på kurvan för mycket medan andra tycker att säkerheten alltid ska gå först.

Le Combes (T7-T9) och Bruxelles (T10) sker omfattande arbete med utökade avåkningszoner och mer ”kattsand” grus-zoner.

Blanchimont (T17-T18) och La Source, hårnålskurvan efter målgång, sker ombyggnationer. Även arbete med infrastruktur och större läktare genomförs.

I juli kommer GT4 Scandinavia få skapa historia på den här banan och även om många förknippar den med Michael Schumacher och Mika Häkkinen, så kanske vi får se Daniel Roos, Emil Skärås och Otto Gullberg i en slipstream-strid längs Kemmel-rakan? Eller som Jaques Villeneuve, slå vad med sin teamkompis att man kan ta Eau Rouge och Radillion flat-out?

Vem tror du blir snabbast på Spa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *