Världsmästaren i Formel 1 från 2007 Kimi Räikkönen kör i GT4 Scandinavia. Kanske årets bomb i svensk motorsport. Den numera 42-åriga Kimi la hjälmen på hyllan 2021 och har tidigare sagt att han kommer fokusera på sitt Kawasaki Motocross-team. Nu meddelar Kimi att han kommer med två bilar till säsongsstarten i maj i GT4 Scandinavia.

          Jag vill fortsätta köra racerbil men där folk lämnar mig i fred, jag vet vad jag gör, säger Kimi.

Två bilar i PRO/AM-klassen kommer det icke namngivna teamet ställa upp med. Två Aston Martin-bilar är inköpta och står nedplockade i molekyler i verkstaden i Esbo, Finland.

Att Kimi blir PRO delen i ena bilen är ganska självklart då superlicensen från förra året gör att han kommer långt upp i FIA´s kategorering-system. Vem som kör med Kimi är inte helt klart än men kommer meddelas vid ett senare tillfälle.

Den andra Aston Martin bilen som teamet kommer driva är inte heller klart än men är man intresserad och har en budget så kan man kontakta promotorn robert@gt4series.se för mer information.

När vi frågar Kimi om det hårda motståndet i klassen säger han:

          Jag bryr mig inte om de heter Skärås eller Roos eller något annat. Jag vill bara köra racerbil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *