Mycket indikerade på att förra årets mästare i AM/AM-klassen i GT4 Scandinavia, Gustav Bard och Patrik Skoog, nu med ny bil, skulle vara självklara favoriter för 2022 års upplaga av mästerskapet.

2021 körde de i Porsche Sprint Challenge och var den slutliga vinnaren Marcus Annervis, i stort sett, enda hot. Per ”Ploppen” Andersson, tvåa i Porsche Sprint Challange 2021, tar nu steget upp till GT4 Scandinavia tillsammans med Fredrik Danner som kom trea i samma klass förra året. De fortsätter även med Eken Motorsport och kommer köra i teamets ena Mercedes AMG GT4. De ska köra i AM/AM-klassen där nu duon kommer ge Bard och Skoog en rejäl utmaning om årets titel.

Ploppen besökte pallen åtta gånger under 2021 och tog poäng i alla race i Sprint Challenge. I depån på det officiella Pirelli-testet på Mantorp Park i april så det var det en tävlingsinriktad och fokuserad förare som stod och klockade tider på sina konkurrenter. Fredrik Danner såg också ut att ha kul under testerna och även om det var en del rattrost i början såg det riktigt bra ut i slutet av testerna.

Eken Motorsport kan också ha fördelen av att de känner till bilen och vet vad ska behövs för att det ska gå fort. Gelleråsen-teamet med Bard och Skoog börjar på ny kula med den splitternya Porsche Cayman 718 RS, vilket kan innebära att de är extra sårbara i början av säsongen innan de lärt sig bilen.  

 

Den 13:e maj på Anderstorp så får vi se båda bilarna på banan samtidigt för första gången och innan dess lär psykningarna hagla tätt.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *