Bouveng sätter BMW´n på Pole!

Emil Skärås började kvalet med att sätta en bra tid för Toyota Gazoo Sweden men fick tidigt komma in i depån med rykande bromsar. Under tiden så nötte de andra på banan och Eken Motorsports Mercedes nummer åtta med Fredrik Danner låg bra med uppe i toppen hela passet. På sista skälvande varvet så sätter Victor Bouveng en kanontid och lyckas ta pole med 61 hundradelar före Emil Skärås och på tredje plats hamnar Fredrik Danner. Viktigt inför kampen i AM/AM-klassen då Gustav Bard hamnade på fjärde plats i Gelleråsen-teamets nya Porsche Cayman 718 GT4 RS Clubsport.

I kval nummer två som sätter startordningen för Race 2 imorgon lördag, skulle det också bli stor dramatik. Vädret härjade med deltagarna och det började komma nederbörd precis när kvalet skulle starta.

Tidigt visade Per Andersson att han ville starta längst fram. Toyota Supra, nu med Hans Holmlund vid spakarna, hade det svettigt i depån för att få bilen fixad efter problemen i första kvalet. Patrik Skoog, som tagit över Porschen, var också tidigt bland de allra första. Positionerna i listan skiftade likt vädret och när det började närma sig det sista fem minuterna av kvalet hade Hans Holmlund fortfarande inte rullat ut på banan. Regnet avtog lite och till slut lyckades Holmlund komma ut. Första flygande räckte till sjätte plats men det sista flygande varvet tog honom upp i topp. Dock var det inte över där, Patrik Skoog hade bra timing och i allra sista sekunden så smällde Patrik till med en fantastisk tid, nästan tre tiondelar före Toyotan. Porsche på Pole till Race 2 och kanske lika viktigt i kampen om AM/AM-titeln att vara före Per Andersson på tredje plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *