Roos show i första racet på ett blött Fällfors

 

Bouveng tog starten i första racet, som bjöd på regn och blöta förhållanden. Snabbt så visade det sig dock att det var Daniel Roos som hade mest fart. Han gick snabbt om Emil Skärås för andra plats och sedan även Bouveng. Roos drog sedan ut en lucka på över 10 sekunder, men gjorde en liten miss och var sedan tillbaka bakom Bouveng. Innan depåstoppen så var dock Roos återigen om och upp i ledningen. 

Bak i fältet var det också dramatiskt när Fredrik Danner försökte köra om Gustav Bard och samtidigt tappade kontrollen på bilen. Det resulterade i en trasig kylare och ett avbrutet race för Gustav Bard medan Danner kunde fortsätta. 

När depåstoppen var gjorda så var det Erik Behrens i McLaren i ledning men nu följd av Hans Holmlund i Toyotan. Holmlund som fått bra fart i regnet.  Dramatiken var dock långt ifrån över, depåstoppet för Bouveng och Waldes BMW hade visat sig för kort och de blev tilldelade ett stop and go straff. Detta gjorde nu att Eken Motorsports Mercedes AMG med Anton Marklund och norrmannen Marius Solli Poulsen tog sig upp på tredje plats i PRO/AM klassen.

I AM/AM var det nu strid mellan Håkan Ricknäs och Per Andersson i var sin Mercedes. Per Andersson visade sig ha mest fart och gick upp i ledningen. Bataljen pågick över mållinjen med Per Andersson som segrare. Känslorna gick vilda i depån såklart efter incidenten med Bard/Skoog och vi får se om det blir något efterspel hos domarna. Men detta resultat gör att Bard/Skoog nu ligger långt efter i tabellen. Något säger att den här matchen i matchen är något att följa i nästa race. 

I PRO/AM hade nu Erik Behrens fått upp ångan rejält och korsade mållinjen strax under sju sekunder före Hans Holmlund i Toyotan. Marius Solli Poulsen gör säsongens kanske starkaste insats från sin sida och kommer in på tredje plats. Joakim Walde in på fjärde efter den tråkiga stop and go bestraffningen.  

 

Resultat

PRO/AM

1. Daniel Roos/Erik Behrens Alfab McLaren

2. Emil Skärås/Hans Holmlund Toyota Gazoo Sweden

3. Anton Marklund/Marius Solli Poulsen Eken Mercedes AMG

AM/AM

1. Fredrik Danner/Per Andersson Eken Mercedes AMG

2. Calle Ward/Håkan Ricknäs RMS Mercedes AMG

3. Mats Ek Tidstrand/Nicklas Johansson Eken Audi R8

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *