Eken Motorsport med Fredrik Danner och Per Andersson mästare i Am/Am!

Inför helgen var det Fredrik Danner och Per Andersson som ledde Am/Am-mästerskapet före Gustav Bard och Patrik Skoog med 14 poäng. Bakom dessa två låg Håkan Ricknäs och Calle Ward i RMS-teamet endast två poäng bakom Bard och Skoog. Så det var upplagt för hårda strider inför den avslutande tävlingen på Gelleråsen Arena.

På första kvalet var det bil #8 med Fredrik Danner före #78 Gustav Bard och #21 Håkan Ricknäs med endast två tiondelar mellan deltagarna. I andra kvalet visade Per Andersson nu i #8 Eken Motorsports Mercedes AMG GT4 stor klass med att vara snabbast av alla. Även Patrik Skoog #78 Porsche Cayman 718 RS i Gelleråsen Racingteam visade klass och var en tiondel efter och andra snabbast av alla.

Race 1 började dock som en mardröm för mästerskapsledarna i bil #8. En sammanstötning med den blåa RMS Mercedesen #21 in i kurva 3 gjorde att Fredrik Danner fann sig stillastående ute på gräset. När han lyckades komma upp var det över 21 sekunder bakom fältet och det såg ut som att det skulle hårdna till rejält i mästerskapet. Frederik Danner är dock inte den som ger upp och kanske stod han för sin absolut bästa prestation i år när han i stort sett kör ikapp allt det avstånd han tappade i incidenten innan det blev dags att komma in i depån och lämna över till Per ”Ploppen” Andersson.  

Per Andersson i sin tur gör också en bra stint och lyckas komma upp på andra plats och ikapp ledande Patrik Skoog i #78 när det är tre varv kvar att köra. På näst sista varvet så krånglar växellådan på bil #78 och de tvingas släppa för Per Andersson som går in som segrare i Am/Am klassen! Detta gör att det till Race 2 nu är 21 poäng mellan ettan och tvåan i mästerskapet vilket innebär att endast om bil #8 bryter så har Gelleråsen Racingteam chans på titeln.  

Race 2 bjuder sedan inte på några överraskningar. Per Andersson och Fredrik Danner tar ytterligare en seger med bra fart och bra strategi. Tvåa blir Patrik Skoog och Gustav Bard i bil #78 och trea RMS-teamet i bil #21. Så slutar även mästerskapet i Am/Am klassen som under året har bjudit på otroligt bra och tight racing.

Mästerskapsställning Topp 3, GT4 Scandinavia 2022 Am/Am

1: Eken Motorsport Mercedes AMG #8 Fredrik Danner/Per Andersson                                   184p

2: Gelleråsen Racing Team Porsche Cayman 718 RS #78 Gustav Bard/Patrik Skoog            156p

3: RMS Mercedes AMG #21 Håkan Ricknäs/Calle Ward                                                               148p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *